Küllike Lõhmus on olnud Rannu kooli õpetaja alates 1970. aastast, mil ta noore neiuna seda teed alustas. Armastus emakeele vastu ja püüdlikkus ongi viinud selleni, et tema õpilased on saavutanud suurepäraseid tulemusi eksamitel ja ka loometeel. Ka tänavu oli Rannu kool lõpukirjandi hinnetega koduvabariigi absoluutses tipus, kummutades müüti suurte eliitkoolide üleolekust.

Tema teine suur armastus on taidlus, kus olen tema tegemistega otseselt kokku puutunud üle 30 aasta. Mäletan teda ühena „tantsutüdrukutest" 80-ndate aastate algul. Korduvalt on ta kokku pannud Võrtsjärve mängude taidluskava, folkloorikavu rahvatantsu- ja folkloorirühmale Kolumats, kelle juhendaja ta palju aastaid oli. Need kavad on ikka sisaldanud kohalikku vaimuvara ja lasknud kõlada mõnusal tartu murdel. Tema käe all on alustanud ja kuulsust kogunud noorte tantsurühm Õunake.

Mõni aasta tagasi valiti Küllike ka Rannu vallavolikogusse, kus ta aktiivselt tegeleb haridus- ja kultuuriprobleemidega. Ja nüüd lõpuks on jõutud ammu välja teenitud tunnustuseni - sel aastal valiti Küllike Lõhmus Tartumaa Aasta Õpetajaks koos veel 10 õpetajaga mujalt koolidest.

Ja taas kord saab imestada meie regionaalpoliitikat ka ajakirjanduses - isegi Tartu Postimees kui maakonna häälekandja avaldas vaid Tartu linna Aasta Õpetajate nimed, maakonna õpetajaid nagu poleks olemaski

Ma väga usun ja loodan, et minuga ühinevad paljud tema endised ja praegused õpilased, kolleegid ja lapsevanemad, soovides talle õnne ja edu alatiseks!