Teiste riikide õpilased elasid meie õpilaste peredes. Suur tänu Kristin Ermi, Margo Pokrovski, Eneli Novikovi, Simo Lillestiku, Grete Lipu, Pillerin Asperki, Aliis Vokksepa, Mihkel Viski ja Ann-Maria Ojavee peredele, kes hoolitsesid külalisõpilaste eest sel nädalal.

Esmaspäeval tegelesime külaliste vastuvõtu ja majutamisega, järgmised päevad aga olid täis erinevaid ettevõtmisi. Teisipäeval oli vastuvõtt ja kontsert, kus esinesid meie lauljad, tantsijad ja IX klass lühinäidendiga "Sa oled see, mida sa sööd". Sellele järgnes tutvumine kooli, lasteaia, kultuurikeskuse ning kogu Kaiuga. Kultuurimaja saalis nägid külalised väljapanekut Kaiu vallas kasvatatavatest toiduainetest. Kaiu valla volikogu esimees Agur Asperk andis ülevaate vallast ja Aivo Sildvee käimasolevast tervisliku toitumise projektist. Seejärel lahendasid projektis osalevad õpilased tervisliku toitumisega seotud viktoriini Anne Pokrovski ja Lily Kononova juhendamisel. Samal ajal tegid projekti koordinaatorid ja direktorid kokkuvõtte senitoimunust, määrati kindlaks järgmiste kohtumiste ajad ja täpsustati ülesanded ja vastutajad.

Kolmapäeval tutvusid külalised Tallinna vanalinnaga. Lõunastades suures kaubanduskeskuses oli õpilaste ülesandeks leida võimalused tervislikuks toitumiseks. Pärastlõunane vihm ei soosinud tutvumist meie pealinna paljude teiste vaatamisväärsustega.

Neljapäeva hommikul kohtus meie külalistega Kehtna majandus-ja tehnoloogiakooli direktor Eero Kalberg, kes tutvustas oma kooli, ja saime ülevaate toitlustusõppurite ettevalmistamisest. Meie partnerid olid vaimustatud Rapla Vesiroosi gümnaasiumi võimalustest õpilaste arendamisel. Pärastlõunal osalesid nad Mahtra muuseumi Eeru kõrtsis pakutavas programmis, mis viis neid tagasi meie olude eelmistesse sajanditesse.

Õhtupoolikul lahendasid õpilased arvutiviktoriine tervislikust toitumisest ningAnne Pokrovski eestvedamisel tantsisid eesti seltskonnatantse. Koordinaatorid ja direktorid tegid samal ajal kokkuvõtte ja andsid tagasiside projektikohtumisele. Tunnustati head organiseerimist, huvitavaid ja hariduslikke ning silmaringi avardavaid pakutud võimalusi. Kõikidel söögikordadel pakkusime külalistele eestipäraseid tervislikke toite, mis neile ka maitsesid. Õhtusöökide ajal õppisid ka õpetajad eesti laule ja tantse. Märgati puhtust ja korda nii Kaius, Tallinnas kui ka kõigis kohtades, mida neil oli võimalik külastada. Eestlaste külalislahkus ja sõbralikkus avaldasid muljet nii õpetajatele kui ka õpilastele, kes olid majutatud kodudesse, ja avaldati soovi siia uuesti tulla.