Lapsed õpivad kõige efektiivsemalt läbi oma kogemuse ja mängu. Liikluskasvatus on selline osa lasteaialaste õpetusest, mida ei saa õpetada filmide vaatamise kaudu, vaid kindlasti on vaja ka proovida, kuidas see päriselt käib. Maal on põhiline liiklusvahend jalgratas, aga lastel on vähe teadmisi ohutust liiklemisest. Kõige parem võimalus on seda õppida oma mänguväljakul, et siis suuremas liikluses tunda end turvalisemalt ja teada, kuidas käituda.

Igal aastal on meie lasteaias käinud ka politseionud ja -tädid, kes räägivad, kuidas nemad oma tööd teevad ja millised ohud lapsi teedel võivad oodata. Selle õppeaasta algul oli Rapla raamatukogus liiklusnäitus ja politseitädi Mare, kes kordas lastele üle ohutu liiklemise põhitõed. Huvitava ja väga lastepärase jutu kaudu said nii liiklusohud kui ka -oskused tänaval käituda veel kord kinnitust.

Peale liikluskasvatuse saavad lapsed märgistatud liiklusradadel tegutseda liikumisõpetuse tundides, vabategevustes kinnistada juba õpitud teadmisi ja emakeeles õppida uusi mõisteid ning tähendusi. Meie kogemused näitavad, et lasteaias õpitud teadmisi ja oskusi annavad lapsed kindlasti edasi ka kodudes ja see on üks võimalusi edendada üldist liikluskultuuri.

Kutsume ka algklassilapsi koos õpetajaga lasteaia õuele ohutut liiklemist ning uusi teadmisi ja kogemusi omandama.

Selline õpperada annab lapsele võimaluse õppida liiklusreegleid, õppida arvestama kaaslastega, osata hinnata ohte ja käituda nii elus kui liikluses tolerantselt ja viisakalt -omandada eluks väga vajalikke oskusi.