Meie päev algas treeninguga Tamme talu õuel. Vaja oli ju tantsudele anda viimast lihvi. Vahva oli vaadata noori tantsimas, sest nad ei tee seda mitte kohustusest, vaid armastusest tantsu vastu.

Papissaare sadamas võeti meid vastu avasüli ja suure rõõmuga. Esinejad pakkusid lustlikke etteasteid ja koos teiste rühmadega sai ühiseltki jalga keerutatud.

Tänutäheks anti igale rühmale Saaremaal valmistatud koduleiba, koduõlut ja suitsutatud lesta.

Päeva jooksul toimusid erinevad jõukatsumised -näiteks paadiga aerutamine ja päästerõnga täpsusvise, kust meie nooredki osa võtsid. Võimalik oli õppida kivimaalinguid ja meisterdada laevukesi. Müügil olid ka saare kadakast tehtud erinevad tarbeesemed.

Suur tänu saarerahvale, kes andsid meile võimaluse seesugusest üritusest osa võtta.

Pärast pidu sattusime mööda minema pulmapeost.

Jalg soe ja meel rõõmus, otsustasime teha pruutpaarile kingituse ja tantsida mõned lõbusad ning hoogsad tantsud. Pulmalised olid sellises hämmingus, et ei saanud enam sõnagi suust, kuid meiega koos tantsimine tuli lustlikult välja. Lahkusime sama äkki, kui olime tulnud.

Hiljem võttis noorpaar meiega ühendust ja tänas imelise kingituse eest. Nad ei oleks iialgi osanud arvata, et nende pulmapeole tuleb kuskilt ,,metsast" tantsima grupp rahvatantsijaid.

Pärast väsitavat päeva jätkus tants veel Tamme talu õuel. Noortel ikka jõudu ja tahtmist jagub!