Eesti 226‐st omavalitsusest (33 linna ja 193 valda) ei maksa riik üksikisiku tulumaksuosale lisaks toetust vaid 43‐le omavalitsusele. Need on jõukama elanikkonnaga linnad‐vallad ning need vallad, kus maavarade kaevandamisest rohkem raha laekub. Meie kuulume ülejäänud omavalitsuste hulka, kellele riik toetust maksab, ja selle ssuurus sõltub igast valda sissekirjutatud inimesest.

Seepärast on tähtis, et iga inimene, kes meie vallas elab ja soovib, et siinsed teed ja tänavad, lasteaiad, koolid, spordisaalid ning muud asutused oleksid paremas korras, end ka meie valda sisse kirjutaks. Toetusi ei saa sissekirjutuseta inimesele üldse anda.

Elukohateadet sissekirjutamiseks saab teha ka interneti kaudu aadressil www.eesti.ee, kui teil on võimalus digiallkirja andmiseks. Kui seda võimalust pole, võtke kaasa oma ID‐kaart, üüri‐või ostu‐müügileping ja tulge tööajal vallavalitsuse sekretäri juurde (tuba 202) elukohateadet vormistama. Omanikel pole vaja karta, et kord sissekirjutatud inimesest enam lahti ei saa. Seadus lubab omanikul üürniku ühe‐poolselt välja kirjutada.