Seejärel jagati kõigile välja kepid ja korvitäis palle. Juba tunniajalise harjutamise järel hakkasid pallid lendama ka saja meetri taha, kuid keeruliseks osutus palli trajektoori kontrollimine. Selgus, et ainult toore jõuga pole selles mängus midagi peale hakata ja esmane on omandada õige löögitehnika ja tunnetus, mis paneb palli lendama just soovitud suunas ja kaugusele.

Samas peeti kohe maha ka esimesed omavahelised võistlused täpsuslöögis ja pikimas avalöögis. Järgneval nädalavahetusel sõideti bussiga maalilise maastikuga Otepää golfikeskusesse, kus olid parasjagu toimumas võistlused, nii et oli hea võimalus vahetult tunnetada selle mängu võlu.

Saime harjutada ka niinimetatud greenil, kus tehaksegi selle mängu otsustavad löögid. Muru kõrgus sellel alal ulatub kõigest mõne millimeetrini. See fakt annab aimu, kui suurt hoolt nõuab väljakute hooldamine. Kursustel osalenutest tekkis paljudel juba tõsisem huvi mängu vastu ja käidi välja mõte, et miks mitte ka Viiratsisse rajada oma harjutusväljak.

Piisava hulga huviliste ja mõne Euroopa liidu toetusprogrammide toel ei oleks selle teostamine kuigi keeruline. Täname ka  LEADER-i  Võrtsjärve Ühendust, kelle toel ettevõtmine teoks sai.