Tõeline „maa sool" ei lase end kõigutada ka hariduspoliitika tõmbetuultest, vaid liigub ikka kindlalt oma südames olevate eesmärkide poole.

Õpetajate päeva puhul on paljudes koolides traditsiooniks saanud, et tunde annavad vanemate klasside õpilased. Õpetajatel lastakse sel päeval end vabamalt tunda, kuid tunnid on välja mõeldud ka neile. Kooli õpetajate päeva oodatakse Väätsalgi ja selle tähistamine on rõõmus sündmus. Päeva lõpus on meie kooli noored tunniandjad alati tunnistanud, et alles nüüd mõistavad nad, mida õpetaja töö endast tegelikult kujutab ja jõuavad veendumusele, et see polegi kerge amet.

Iga kooliaasta avaaktusel tunnustatakse Väätsa koolis tööjuubilare. Käesoleva kooliaasta avaaktusel peeti meenete ja heade sõnadega meeles kaht õpetajat, kes tööjuubeleid pidasid. Ruth Tuuleveskil täitus Väätsa koolis 35 aastat ning Rita Nahkuril 40 tööaastat. Mis hoiab õpetajat koolis pikki aastaid? Eks ikka sisemine reipus ja soov olla elu ning noorte keskel. See säilitab ka õpetajal erksa meele.

Selleaastane maakondlik hariduspreemiate üleandmine toimus Väätsa mõisas. Kategooriaid, millesse kandidaate esitada sai, oli sel aastal viie asemel kolm. Eks seegi ole praeguse aja märk. Meie vallast esitati nominentideks Väätsa lasteaiast Marina Aben ja põhikoolist huvijuht Evelin Puntso. Kuigi tiitlid seekord meile ei tulnud, on mõlemad silma jäänud oma tubliduse ja töökusega ning sütitavad kolleegegi.

Head õpetajad koolis ja lasteaias, ilusat õpetajatepäeva ja jõudu ning teotahet väärika ameti pidamisel! 


9. klassi õpilane Anna-Liisa Raudsepp õpetajate päeval 1. klassi õpetaja rollis