Ettevõtmine sai teoks tänu Haanja Vallavolikogu alatise sotsiaalkomisjoni eestvedamisele ning Haanja Kooli õpilasesinduse tagant­lükkamisele.

Sügislaatade traditsioon on meie koolis aastaid elujõulisena püsinud. Müü­jateks on olnud õpilased, ostjateks roh­kem täiskasvanud: lastevanemad, õpetajad, ümbruskonna elanikud. Käesoleval aastal toimus kõik teisiti. Kavandatavast üritusest hakati juba varakult rääkima, levitati ka vastava­sisulist infot. Laadapäeval kogunes koolimaja juurde üllatavalt palju rah­vast. 30.septembri hommik oli udune ja sombune, kuid kellegi tuju see ei rikku­nud, sest ilmateade oli lubanud ilusat, sooja, päikesepaistelist päeva. Vähe­malt seekord läks ennustus ka täppi, sest laada alguseks oli ilm sügiseselt kaunis ja päikesepaisteline.

Müüjaid tuli kokku 47, kaugeim neist Viljandist. Kaubeldi aiasaaduste, käsi­töö, riiete, kosmeetikatoodete, küp­setiste, sinkide-vorstide, sõira, värske liha, mee ja palju muuga. Ruusmäe lapsed pakkusid müügiks Talvo Pabuti noorsoonäidendite kogumikku „Ruus­mäest Ruusmäele". Meie sügislaat oli seekord päris suure laada moodi: oli müüjaid, oli ostjaid ja uudistajaid. Nagu eespool mainitud, oli laat heate­gevuslik. Haanja Kooli õpilasesinduse korraldatud loteriist saadud tulu, samuti annetustena kogutud raha läheb koolile vajalike esemete soe­tamiseks. Võimalik oli valida endale ka riideid ja jalatseid, mis olid heategevus­likuks otstarbeks kohale toodud.

Väikesed laadalised said teha lõbu­sõitu akudel töötava väiketraktoriga. Soovijatele pakuti ka kohvi.

Mihklilaat läks korda. Aitäh Haanja valla sotsiaaltöötajale Marve Kõivule, kes pakutava riidekraami kohale toime­tas ning välja pani, samuti Haanja Kooli poolsele peakorraldajale Evi Lest­bergile, kelle valvsa pilgu all kõik ette­valmistused õigeks ajaks tehtud said!

Kindlasti toimub sügislaat ka järgmisel sügisel, ilmselt nädalavahetusel, nagu paljud laadalised arvasid. Eks vabal päeval on müüjatel -ostjatel parem kohale tulla.

Laada korraldajad tänavad kõiki, kes meie mihklilaadast osa võtsid ja toreda ürituse kordaminekuks oma panuse andsid!