Raamatukogu endised ruumid muutusid kasutuskõlbmatuks kahe viimase talve jooksul, kui hoone vana katus ja konstruktsioonid ei suutnud enam vastu pidada sulavale lumekogusele. Allanirisev vesi rikkus ära seinad, aknalauad, kangutas lahti laeplaadid. Osaliselt tuli sulgeda mõned ligipääsud raamaturiiulitele, kuna need muutusid lugejate jaoks ohtlikuks.

Raamatukogu juhataja Hiie Kivilo sõnul on uued ruumid avaramad, valgusküllased ja hästi ventileeritud, raamaturiiuleid oli hea paigutada, kuna erinevad osakonnad sai paigutada eraldi ruumidesse.Kokku on põrandapinda ca 250 m².

Uutes ruumides on ka palju abiruume ning köetavat keldrit saab kasutada varufondi-ja arhiiviruumina. Maja ühes osas on Hariduse Seltsi koosolekute ruum, mida lugejad saavad kasutada lugemissaalina.

Kõige väiksematele lugejatele on mõeldud eraldi osakond, kus on väikesed lauad ja toolid ning ei puudu ka mänguasjad. Raamatukogu juhataja loodab, et lugejad võtavad uue asukoha omaks ning lugejaid jätkub ikka endiselt. Momendil on käimas seltsi ruumide ehitustööde teine etapp, mille käigus valmivad meediatoad, ürituste ruum koos abiruumidega. Tööd peaks valmis saama selle aasta lõpuks.