Lasteaiast mööda jalutades märkab esmajoones õueala, kuhu on lisandunud päris palju uut. Lasteaed sai juurde ühe suure liumäekompleksi, kolm bussi, ühe rongi, neli kaalukiike, kolm keerdpoomi, neli korvpallilauda ja kolm suurt lehtlat.

Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS) toetusel ostetud uued mängu- ja spordivahendid paigaldati lasteaia õuealale juunikuu lõpus. Uutest vahenditest vajasid värvimist lehtlad, mis suve jooksul lasteaia tublide töötajate abiga ilusaiks võõbatud said ning üle värviti ka juba olemas olnud mänguvahendid.

Kõik uued vahendid on väga vajalikud, kuid lehtlaid pidas lasteaia direktor Regina Allik ühtedeks tähtsaimateks uuendusteks. „Suvel kaitsevad lehtlad lapsi liigse päikese eest, sügisel aga vihmahoogude eest," sõnas lasteaia rõõmsameelne direktor. „Nii saavad lapsed rohkem õues olla ja on seeläbi ka tervemad."

Kahjuks pole lehtlates veel pinke. Uute pinkide ostmine sõltub valla eelarvest, kuid on lootus, et tulevaks kevadeks on uued lehtlad täisvarustuses.

Mänguväljaku täiendused maksid 20 431,27 eurot, millest lasteaia omafinantseering oli 3 064,69 eurot ja EASi toetus 17 366,58 eurot.

Kaks uut rühma ja õuesõpe

Kui mänguväljaku vastsete värviliste ja lapsesõbralike mängu- ja spordivahendite märkamiseks ei pea lasteaeda sisse astuma, siis muude uuendustega on teine lugu. Kaht uut rühma näeb vaid lasteaeda külla minnes. Õnneseente rühm avati 1. septembril ning Sipsikute rühm 1. oktoobril. Lasteaed on juurde saanud ka mööblit ning uute töötajate näol värsket hingamist.

Kindlasti on lasteaiapere jaoks uus ja huvitav avastus- ja õuesõpe, mis on selle sügise suurim projekt. Suurem osa pedagoogidest on läbinud ka avastusõppe koolituse ning usinad õpetajad on alustanud tööd õpperaja loomisega lasteaia õuele. „Õues õppimisega toome me lastele looduse lähemale," põhjendas uue õpperaja kasulikkust lasteaia direktor Regina Allik.


Lasteaia ligikaudu 190 lapsest jagub mudilasi tervele mänguväljakule - lehtlasse, kaalukiigele, liumäele, liivakasti... Foto: Triin Laan