„Gümnaasiumiastme püsima jäämine ei ole ainult Räpina valla küsimus, vaid on kogu piirkonna arengu võtmeküsimus. Kujutlegem, kui 16 aastastel noortel lakkab olemast võimalus kodunt kooli käia ja lahkutakse üldjuhul mitte lähemale kui Tartusse, tähendab see seda, et nende noorte panus oma kodukoha elu elavdamisse kaob, sest heal juhul käiakse kodus ainult nädalalõppudel. Meil ei ole põhiteemaks võidelda õpetajate palgataseme tõstmise eest, vaid meil väheneb kordselt õpetajate arv, kui me ühiselt ei seisa gümnaasiumiosa püsimajäämise eest. Meie ainus tee on olukorrale vastu seista, õlg õla vastas, teist teed ei ole," sõnas härra Helm. „Mina usun teisse, kallid õpetajad!"

29 ümmargust tähtpäeva

Vald tunnustas õpetajaid alates 20. staaži- ja tööjuubelist. Tööjuubelina arvestatakse ühes koolis või lasteaias töötatud aega, staažijuubel hõlmab kogu õpetajana töötatud perioodi. Tänukiri ja lilleõis anti pidulikult üle 29 pedagoogile Räpina valla viiest haridusasutusest.

Räpina Aianduskoolist said tänukirjad Arvi Lepisk (25. tööjuubel), Heini Lumpre (35. õpetajastaaži- ja 25. tööjuubel), Marju Nool (25. staaži- ja tööjuubel) ning Tiiu Ruuspõld (25. staaži- ja tööjuubel).

Räpina Lasteaed Vikerkaar kollektiivist täitusid ümmargused tähtpäevad Milvi Kivisaarel (35. õpetajastaažijuubel), Regina Allikul (30. õpetajastaažijuubel), Mare Vaslil (25. õpetajastaažijuubel) ja Anneli Kaimrel (20. õpetajastaažijuubel).

Räpina Muusikakooli õpetajaist tähistasid juubeleid Marika Klimberg Hyötyläinen (35. õpetajastaažijuubel ning 20 aastat muusikakooli direktorina), Oksana Iljašenko (25. õpetajastaažijuubel) ja Margot Suur (20. õpetajastaažijuubel).

Ruusa Põhikoolist said tänukirjad Inga Ennok (55. õpetajastaažijuubel), Anu Vihula (30. õpetajastaažijuubel) ja Kaja Hüsson (20. staaži- ja tööjuubel).

Räpina Ühisgümnaasiumi õpetajate hulgas oli juubelitähistajaid palju. 45. staaži- ja tööjuubel täitus Hilja Kasel ning 45. staažijuubel Virve Tunnil. 40 aastat õpetajastaaži sai täis Anu Naelal ja 35 aastat Galina Kvetkovskajal. Kaua pedagoogiametit pidanud on ka Maire Alver (30. õpetajastaažijuubel), Galina Beloglazova (30. tööjuubel), Rita Kahu (30. staaži- ja tööjuubel), Tea Kriisa (30. õpetajastaažijuubel), Kersi Sammelselg (30. staaži- ja tööjuubel). Nii 25. õpetajastaaži- kui ka tööjuubelit tähistasid Tiiu Aasmaa, Marika Aruküla ja Sirje Peterson ning kaks kümnendit on õpilasi õigele teele suunanud Merle Kingla (20. tööjuubel), Jaanus Meitus (20. õpetajastaažijuubel) ja Marika Ääremaa (20. tööjuubel).

Palju häid õpilasi, meeldivaid kolleege ja püsivat õpetamisrõõmu kõikidele pedagoogidele!

Räpina Rahvamaja tänab Eric Justin Jõksi ja Triinu Liis Sillakivi kaunite kooliteemaliste piltide joonistamise eest. Triinu Liisi rõõmsates toonides koolimaja pilti kasutas rahvamaja ka kutse kujundamisel. Tänuõhtulgi aitasid need tublid lapsed koos Ardi Karpsoni ja abiturient Marit Looritsaga tähtpäevalistele lilli kinkida. Konferansjee rollis oli Reijo Sõukand. Veel kord suur aitäh väikestele ja tublidele abilistele!