* * *

Septembris olid vallamajja palutud tublid pered, üksikisikud, et neid kena koduümbruse loomise eest tunnustada.

Tänukirja ja Rohelise Aia kinkekaardi said:
■ perekond Muld - tootmistalu Tagakülas;
■ Ave ja Enno Vaher - heakorrastatud talu Tagakülas;
■ perekond Ruuder - eramu Puiga külas;
■ perekond Horn - Piiri talu Tagakülas;
■ perekond Serikova - eramu Kolepi külas,
■ Ülle Hummal ja Taavi Pumbo - kaunis suvekodu Sika külas,
■ perekond Puiemets - heakorrastatud vana talu Meeliku külas.
Tänukiri anti ka laulu-mänguseltsi Kungla esindajatele. Õnnitleme!

* * *

Mastivimpliga otsustas heakorrakomisjon sel aastal tunnustada perekondi Matsin (Õnnemäe küla), Viiksaar (Koloreino), Začek (Väimela), Konsap (Kose).

Mastivimplid eraldas varem Eesti valitsus, tänavu jäid need omavalitsuste muretseda. Tänukirja pikaajalise hoolsa töösse suhtumise eest said Puiga küla hooldustöötaja Külli Vijard ja Parksepa alevikus sama ametit pidav Aino Hoole.

* * *

Kõik ei ole aga ainult hästi. Siinkohal mõned näited, mis peaksid tekitama lastevanemates huvi, millega nende võsukesed öisel ajal tegelevad.

Busside sõidugraafikud püsivad üleval kogu vallas, välja arvatud Parksepal. Suured summad on vallavalitsusel kulunud ka bussiootekodade külgklaaside asendamiseks Parksepal.

Alevikes tegutsesid suvel jultunud aiavargad. Rikuti ja rüüstati haljastust. Kui Parksepa elanikud ei saa aru, et lõkkekoht ei ole prügi mahapaneku koht, siis tuleb lõkkekoht likvideerida.

* * *

Veel soovitus korteriühistutele: paari põõsa-puukese istutamine maja juurde igal aastal teeks elukeskkonna rohelisemaks ja sõbralikumaks!

Valla kodukaunistajate ühendus püüab ka 2012. aastal kõigile aiasõpradele õpetlikke ekskursioone ja õppepäevi korraldada. Kodukaunistajatega tasub ühineda. Kõik kodud lilleliseks ja roheliseks!