1983. aastal ehitati seoses orkestri 105 aasta juubeliga Heiti Kirvese eestvõttel ja puhkpilliorkestri Kungla pillimeeste kaasabil Parksepa järve äärde laululava. EPT aastatel juhtisid klubitööd Elli Hanson, Ürgo Russak, Silvi Vaher, Hedi Loid ja lühikest aega Reet Pedastsaar, Ulis Guth, Heli Kiviste, Valdeko Lepp, Irina Berg, Merike Paat ja Riina Laanelepp asendajana. Suureks toeks olid ametiühingukomitee esimehed Helju Kalme, Riho Pähn, Arvo Piir.

1990. aastatel vedasid kultuurivankrit Külli Meltsov ja lühikest aega Merike Marran.

2006. aastal tähistati Parksepa rahvamaja 50 aasta juubelit. Järgmise viie aasta jooksul on arendatud puhkpillimuusikat, rahvatantsu, rahvamuusikat ja ansamblilaulu. Suure tänutundega on lapsed ja vanemad vastu võtnud mänguringi. Alustati Eveli Hoole juhendusel, praegu on juhendajaks Karin Peterson.

Parksepa rahvamaja püüab üha enam otsida koostöövõimalusi ka Navi ja Kungla seltsimajaga.

Ansambel Vannamuudu Helgi Noormetsa juhendusel on koondanud enda ümber kapelli, mis võimaldab anda mitmekülgseid kontserte ja mängida ka tantsuks. Tavaks on saanud ühised etteasted Puiga rahvamaja tantsurühmaga Hõbedane. Igal aastal on kollektiivil üle 20 esinemise nii Võru vallas, Võrumaal kui ka kaugemates kohtades. Regulaarselt osaletakse maakonna ja Kagu-Eesti memme-taadi pidudel. Menukad on olnud Vannamuudu kontserdireisid Saksamaale ja Soome.

Puhkilliorkester Kungla Väino Repi juhendusel teeb tänuväärset tööd puhkpillimuusika populariseerimisel. Erilist tunnustust väärib noorte kaasamine orkestrisse. Orkestril on esinemisi Missost Trapeneni, sinna alla mahuvad Võru ja Eesti laulu- ja tantsupeod jne. Parksepa rahvale on jäänud meelde orkestri 130. aastapäeva kontsert koos Soome Harjavalta puhkpillimängijate ja teiste sõpradega.

Segarahvatantsurühm Tsuua Sulatsõ Eevi Jõgari juhendusel annab suure panuse tantsukultuuri hoidmisse paikkonnas. Lähiminevikust meenub eelkõige kollektiivi 30. tegevusaasta tantsuetendus. Traditsiooniliselt osaletatakse Parksepa jaaniõhtutel, Võrumaa ja üleriigilistel tantsupidudel, Võru folkloorifestivalil. Eriti tihe ja pingeline on olnud tänavune aasta, kui osaleti Europeadel ja Austria festivalil.

Ansambel Laanelill Maire Kobini juhendusel lähtub repertuaari valikul folkloorist. On esinetud Parksepa rahvamaja korraldatud üritustel, Võrumaa vokaalansamblite päeval ja Kagu- Eesti ansamblite päeval.

Kapell Asjapuud Riho Pähna juhendusel viljeleb eesti rahvamuusikat ja populaarseid rahvalikke laule. Kapelli 10. aastapäeva kontsert 2009. aastal oli väga emotsionaalne.

Linetantsijad Tiina Asi juhendusel on esinenud Parksepa rahvamaja üritustel, linetantsupäevadel Võrumaal ja üle Eesti.

Õpetajate ansambel Silja Otsari juhendusel on mitmeti rikastanud Parksepa kooli ja rahvamaja üritusi. On osaletud vokaalansamblite päeval Missos ja „Uma pidol" Intsikurmus.

Noortekapell Ene Lumi juhendusel võtab osa igaaastastest noorte folklooripäevadest, kooli jõulupidudest jne.

Võru vallavalitsuse ja mitme projekti toel on remonditud Parksepa lauluväljak. Traditsiooniliselt toimuvad seal volbriöö pidustus, lastekaitsepäev, jaanisimman, perepäevad. Lauluväljakul on esinenud palju tuntud Eesti muusikud. Üritusi on ilmestanud Võru folkloorifestivali külalisesinejad ja lõõtsamängijad, tsirkuse-ja tuleartistid, Parksepa noored jne.

Sügistalvised üritused on toimunud Parksepa keskkooli ja Kanariku keldri ruumes. Kanariku keldris on olnud võimalik osa saada reisimuljete, seltskonnalaulu, meestelaulu, videofilmide vaatamise õhtutest ja hoidiste näitustest.

Rahvamaja on püüdnud organiseerida meelelahutust eri huvirühmadele. Nii on olnud võimalik osa saada moešõust, Võrumaa parimate tantsutruppide, kõhutantsijate ja humoristide esinemisest. Mitme meeldejääva lavastusega on rõõmustanud Lasva ja Sulbi külateater ning Puiga rahvamaja näitetrupp.

Sügav kummardus kõigile rahvamaja lauljatele, tantsijatele, pillimeestele! Tänu ka meie ürituste ja ette võtmiste toetajatele! Uusi kordaminekuid kultuuripärandi hoidmisel!