On muret tekitav, et noortekeskuse vahetus läheduses asuvast endisest ujulast on saanud ajaviitmispaik lastele: ühed satuvad sinna mänguhoos, teised aga käivad seal lihtsalt lõhkumas. Paraku varitsevad lagunevas ujulas ohud nii esimesi kui teisi.

Nii leidiski ühel septembrikuu õhtul ujula territooriumil aset õnnetus, milles üks II klassi poiss, kukkudes maas vedelenud klaasikildude otsa, vigastas raskelt oma kätt.

Tallinna Lastehaiglas tehtud kolmetunnise operatsiooni tulemusel käsi küll päästeti, kuid edasi vajab poiss pikaajalist taastusravi.

Kes on süüdi? Kes vastutab? Kas ainult vanemad või on siin oma osa ka omanikul ja vallal?

Need küsimused esitasin ka 28. septembril toimunud volikogu istungil, kus pärast mõningast mõttevahetust lubas vallavanem Mart Järvik olukorraga tutvuda ja võimaluse korral teha omanikule vastavad ettekirjutused. Et antud juhul on tegemist eramaaga, siis on selge, et sinna ei tohiks minna ega sattuda keegi ilma kinnistu omaniku loata. Samas aga pole kinnistu omanik(ud) kandnud hoolt selle eest, et temale kuuluv objekt oleks vähemalt tähistatud sildiga ERAMAA. Ja muidugi on mänguhimulistele poistele lausa kutsuvad aias haigutavad augud või avatud väravad.

Väidetavalt on vallavõimud üritanud omanikuga ühendust saada, kuid seni tulutult. Vallavanem Mart Järvik kinnitab, et vald on aiaauke ja lõhutud lukke heast tahtest mitmeid kordi remontinud. Ka lapsevanemaid on ohtudest teavitatud. Mingisuguseid kitsendusi vald aga eravaldusele rakendada ei tohi. Lõhutud akende asjus on pöördutud ka omaniku ja politsei poole, kuid paraku pole vallavanema väitel kedagi korrale kutsutud. Mart Järvik: "Lühidalt - meie käed jäävad siin lühikeseks. Selline see üliliberaalne seadusandlus paraku on!"

Kahjuks ei saa siinse konstaabli Jaan Sildoja väitel antud küsimuses midagi ette võtta ka politsei - ka võimuesindajate "käed jäävad lihtsalt lühikeseks". Niisiis, head lapsevanemad, kuni võimud käepikendusi ei leia, on ainuke võimalus ohtude vähendamiseks pidevalt lastele selgitada, kus tohib ja kus ei tohi mängida!