Mordvalased on väga temperamentsed - nende energiat oli näha nende lauludes ja liikumises. Koos Tanukese, Kõvvera Kõdara, Rõõmurullide tantsijatega ja Koidu Tähtede lauljatega pidasime maha toreda ja meeleoluka peo, tutvustades külalistele omakandi laule ja tantse. Kõige suurem uudis külalistest on see, et tegemist on elukutseliste rahvakultuuri esindajatega. Nende töö ongi ringi reisida ja tutvustada ersa ja mokša rahvakultuuri. Eestis tegeletakse reeglina laulu ja tantsuga oma vabast ajast peale tööaega ja selle eest tasu saamata.

Mordvalastele väga meeldis meie kodupaik: kiitsid taevani Sangaste Rukki Maja, selle ööbimistingimusi ja maitsvat kohvi. Külastasime AS Sangaste Linnase tsehhi. Külalised ei jõudnud ära imestada, kui väheste inimestega saab nii palju tööd ära teha ja nii palju helbeid toota. Nende imetlus ja imestus oli igati siiras.

19. oktoobri hommikul võttis kogu Keeni Põhikooli pere külalisi vastu oma aulas. Pooletunnine tempokas programm meeldis õpilastele - vaadati mordvalaste värvikirevaid rahvariideid ja löödi kaasa paaris laulumänguski.

Lahkudes Sangastest ütlesid külalised, et nad tuleksid esimesel võimalusel kindlasti tagasi. Mordvalaste külaskäiku toetas Rahvakultuuri Arendus- ja Koolituskeskus ning Valgamaa Omavalitsuste Liit.