„Kolmanda klassi õpilane on juba piisavalt vana, et omandatud teadmistega suuta aidata iseennast ja oma kaaslasi," märkis Hindov. „Väike elupäästja on kooliväline projekt, millega linnaosavalitsus tahab lapsevanematele appi tulla, et nende lapsed teaksid, kuidas käituda näiteks tulekahju korral või vajadusel anda esmaabi. Tahame vähendada nende inimeste arvu Eestis, kes hukkuvad, kuna keegi ei oska abi anda. Samuti teadvustada lastele nende vastutust enda ja teiste elu eest."

Projekt koosnes neljast osast: õpilaste tuleohutusalasest koolitusest Mustamäe komandos, esmaabikoolitusest õpetajatele Eesti Punase Risti Tallinna Seltsi koolitaja poolt, õpilaste esmaabialasest ettevalmistusest ja lõppvõistlusest.

Võistlusel osalesid Haabersti linnaosa koolide 3. klasside viieliikmelised võistkonnad. Võistlus koosnes kahest osast: teoreetiliste teadmiste viktoriin ja  ning esmaabiga seotud praktilised ülesanded.

Haabersti Vaba Aja Keskus korraldas võistluse koostöös Haabersti Linnaosa Valitsuse, Eesti Punane Risti Tallinna Seltsi ja Põhja-Eesti Päästekeskusega. Projekti toimumist toetas Tallinna Sotsiaal- ja Tervishoiuamet.