Proovi malaisiapärast salatit eesti komponentidega
Sügis algas meie külas väikese koosviibimisega. Otsisime kokku vahvamad eksponaadid ka nunnunäitusele.
Linda leidis oma juurviljapõllult ehtsad kallistavad porgandid.
Oktoobris alustasime pühapäevaste lastetundidega. Viimasel korral meisterdasime tammetõrudest loomi.
16. oktoobril toimus meil kokakooli konkurss. Igaüks võis välja mõelda oma retsepti ja seda teistele pakkuda. Mõne salati tegime kohapeal valmis. Anneli ja Ada tulid Imaverest kohale ning Meeli, Malle ja Marjette Hermannist. Kõik olid tublid, kes valmistasid oma toidu ja muidugi ka need, kes seda maitsma tulid. Mina võtan kindlasti oma menüüsse Meeli malaisiapärase salati eesti komponentidega.
Siin see on:
300 gr värsket kapsast
1 õun
1 väiksem paprika
1 purk ananassitükke omas mahlas
1 sl toiduõli
poole sidruni mahl
soola, suhkrut maitse järgi
Komponendid tükeldada, segada, lasta seista vähemalt 1 tund. Mida kauem seisab, seda paremini maitseb.
Magustoiduks oleks hea ja kasulik süüa Malle ahjuõunu, mis on küpsetatud suhkru, kaneeli ja võiga ja mida võib pakkuda vanillikastmega.
Kuna praegu on käimas kampaania "Söö iga päev vähemalt viis peotäit puu- ja köögivilju päevas", andsime oma panuse selle täitmiseks.