Leivanädal Imavere Põhikoolis
Loodus kasvatas rukkiterad,
kivi veskil jahvatas nad.
Jahust ema küpsetas leiva
perel süüa ja tänada... Oskar Ehaste
Ega siis päris ehtne leibki küpsetamata jäänud. Seltskond teotahtelisi perenaisi ja peretütreid vuras juba esmaspäeva pärastlõunal Olustvere poole leiba küpsetama.
Viktoriini tarbeks oli avatud terve nädala jooksul postkast, kuhu sai panna lehti õigete vastustega. Võitjad selgusid nädal hiljem ja autasuks oli vahva järjehoidja.
Klassijuhatajatunnis said pea kõik klassid teha loovtöö seoses leivanädalaga ja lisaks sellele vaadati ka harivat filmi „Kodune leivategu".
Suure üllatusena saatis Eesti Pagar meile kastitäie erinevaid leiva- ja saiasorte. Suur aitäh Viljar Paidule! Degusteerimine toimus rahvamaja saalis, kus õpilased pidasid ka mihklilaata, lusti ja rõõmu jagus küllaga.
Laste killud. Viktorya: „Leivanädal oli tore ja lisaks sellele sain teada, et samal päeval viiakse ka presidendilossi suur rukkileib ja pagaritööstustes on lahtiste uste päevad. Mihklilaat oli ka põnev ning suupisted erinevate leivasortidega väga maitsvad." Madis- Mairold: „Mulle meeldis viktoriin, eriti auhind, milleks oli imeilus järjehoidja. Leivanädalalt jäi meelde, et 200 aastat tagasi võeti kasutusele rukis ja 75 aastat tagasi hakati küpsetama peenleiba ja seda me sööme ka täna oma kodudes." Kasper pajatab: "Sain oma käes hoida raudkive, millega vanasti teri hõõruti ning näitasin ka teistele õpilastele, milline näeb välja uhmer." Sirle lisas veel, et talle meeldis näidend ning ta sai teada, et leiva küpsetamine võtab aega 3 kuni 4 päeva.
Kokkuvõtteks võiks öelda, et igati õnnestunud ettevõtmine ja suured tänud kaasaaitajatele, toetajatele!