Mäetaguse ujumise seeriavõistluse seitsmendal, 50 meetri etapil oli 27 osalejat. Mäetaguse parimana oli Allan Vool üldjärjestuses neljas ja poistest teine. Robert Juuse oli poistest kolmas. Sama koha sai meestest Sergei Žarikov. Tublid olid ka Regina Sakkool ja Gerli Habakukk, kes olid naistest teine ja kolmas. Veteranidest oli parim Eino Autor Allan Vool võistles oktoobri lõpus Sillamäel Ida-Virumaa ujumise karikavõistlustel, kus ta oli klassis U15 ehk neli aastat vanematega võisteldes 100 m vabaujumises neljas ja 100 m liblikas viies.

Kui oktoobrikuu avapäeval alistas Mäetaguse SK korvpallimeeskond Ida-Virumaa korvpallimeistrivõistluste avavoorus Jõhvi BC Karjamaa 68:63, siis kaks nädalat hiljem kaotati kaks kohtumist. Alustuseks jäädi karikasarjas alla Toilale 66:77, päev hiljem oli Kiviõli/Maidla meistrivõistluste mängus Mäetagusest parem 78:74.

Teatavasti on oktoobrist õhtuti taas avatud valla spordisaalid. Kooli spordisaali kasutajatele on Mäetaguse spordiklubil palve tulla õhtuti spordisaali sporti, mitte pätti tegema. Seda muidugi eeldusel, et tahetakse, et ka tulevikus oleks spordisaal õhtuti avatud, mitte et see koolivara lõhkumise hirmus õhtusteks treeninguteks suletakse.

See oleks suureks tagasilöögiks eelkõige pallimänguvõistkondadele, sest lisaks Ida-Virumaa esiliiga korvpallimeeskonnale registreeriti Mäetaguse SK meeskonnad oktoobrikuus Ida-Virumaa korvpalli rahvaliigasse ning võrkpallimeeskond pandi kirja Ida-Virumaa meistrivõistlustele ja Eesti rahvaliigasse.