Koosolekul arutasime, et Viru- Nigula allüksuste koostööd võiks tihendada. Ja esimene samm eesmärgi täitumise suunas oligi halloweenipäev. Väga innukalt eestlased seda tähtpäeva ei tähista, levinud on see ju rohkem Ameerikas. Seepärast oligi põnev võõramaise tähtpäeva maiku ka Vasta koolilastele pakkuda.

Halloweenipäev algas 31.oktoobril peale kuuendat tundi. Algklassiõpilased kogunesid erinevatesse töötubadesse (vabatahtliku valiku alusel) ning igas töötoas meisterdati erinevaid asju. Töötubasid juhtisid Vasta Kooli algklasside õpetajad. Ühes töötoas meisterdati papptaldrikutest kõrvitsanägusid, teises joonistati omaenda jala žablooni kasutades kummitusi, samuti tehti veel pabertopsidest ruumilisi kummitusi ning kolmandas töötoas tehti pooleliitriste klaaspurkide peale kõrvitsanägu ning sisse asetati teeküünal.

Töötubades oldi kuni kella kolmeni ning siis läksid algklasside õpilased ja õpetajad Viru-Nigula raamatukokku. Raamatukogus räägiti halloweeni ajaloost ning olemusest ja tutvustati õudusraamatuid.

Samal ajal kui algklassiõpilased töötubadesse jagunesid, läksid 5.-9.klassi õpilased Viru-Nigula rahvamajja õudusfilmi vaatama.

Tegemist oli 2009.aasta filmiga „The Uninvited" (Kutsumata külalised). Et filmist aru saada, pidi pisut ka kaasa mõtlema, sest filmi sisu oli sügavamõtteline. Filmi vaatamiseks laenutas Viru- Nigula Hariduse Selts kinolina ning Viru-Nigula rahvamaja antud võimuga suutsime saali teha tõeliseks kinosaaliks, kus heli oli hästi kosta, filmi nägid ka tagareas istujad ning tulede kustumisel oli näha vaid kinolinal jooksvat filmi.

Eduka halloweenipäeva toimimisele andsid oma panuse Viru-Nigula rahvamaja, Viru-Nigula raamatukogu, Viru-Nigula Hariduse Selts ja loomulikult Vasta Kooli õpetajad. Aitäh Teile!