Suitsusaunapäeval tuleb pikemalt juttu praegusaegsest saunapärimusest, sauna ehitamisest ja avatud suitsusaunade ettevõtmisest. Päeva lõpuosas peetakse teelaua ümber ühine arutelu ja lepitakse kokku edasised tegevusplaanid. Pärastlõunal küdema pandud muuseumi suitsusaun saab valmis õhtul kella kuue paiku ja päeva saab soovi korral lõpetada saunaskäiguga.

"Suitsusaunad ja saunakombestik on vanal Võromaal tänaseni tuntud, kuid traditsiooni jätkumiseks on tarvis selle teemaga järjepidevalt tegelda," tõdes suitsusauna koostöökogu üks eestvedajaid Külli Eichenbaum. "Kohalike eestvedajate koostöös asuti 2010. aastal suitsusaunadele kohapeal suuremat tähelepanu pöörama. Meie tegevuse üheks eesmärgiks on suitsusaunatava laiem teadvustamine UNESCO vaimse kultuuripärandi nimistu kaudu."

Suitsusaunade teemat on arutatud mitmel tsõõriklavval, viimane suurem ühisarutelu toimus eelmise aasta novembris peetud suitsusauna konverentsil Väimela Kutsehariduskeskuses.

Suitsusaunapäevale on oodatud kõik huvilised. Päeva kava ja kutse leiab suitsusauna kodulehelt www.savvusann.ee  uudiste rubriigist. Ajakava nii eesti kui võru keeles on ka selle kirja juures failidena. Pressiteatele on lisatud pilt avataval näitusel eksponeeritavast suitsusauna maketist. Nii maketi kui ka pildi autor on Toomas Kalve.

Suitsusaunapäeva korraldavad koostöös MTÜ Hinokad, Põlva Talurahvamuuseum, Tartu Ülikooli Kultuuriteaduste ja kunstide instituut, Urvaste Seltsimaja, Võro Instituut ja Võro Selts VKKF. Ettevõtmist toetavad Kultuuriministeerium Vana Võromaa kultuuriprogrammist ja Võru Maavalitsus; suitsusaunanäituse tegemist toetas Põlvamaa Partnerluskogu LEADER-programmist.