„Nii kaasaegseid ja avaraid töötingimusi mul kahes vanas majas ei olnud, loodame, et kõik külastajad ka neid hästi hoiavad" rõõmustas raamatukoguhoidja Lija Kornis, keda õnnitleti ka seoses hiljuti täitunud veerandsajanda tööjuubeliga Mõisaküla raamatukogus.

„Kõik raamatud on nüüd vanast majast ära toodud, kus neil olid halvad hoiutingimused. Loodame, et meile tuleb nüüd hästi palju külastajaid," soovis uute ruumide avamisel 17. oktoobri hommikul omalt poolt Mõisaküla linnaraamatukogu direktor Evi Oissar.

Kakskümmend kuus tuhat säilikueksemplari pidid vanas kakskümmend aastat raamatukogu kasutuses olnud puumajas mahtuma vaid enam kui sajale ruutmeetrile. Nüüd on koolimaja ühes tiivas raamatukogu päralt ligi kolmsada ruutmeetrit pinda. Paiknetakse senises kooliraamatukogu ruumis ja selle kõrval uue põranda, ripplae ja valgustuse saanud endises tühjas klassiruumis. Ruumi jätkub seal ka linna avalikule internetipunktile kahe arvutiga.

Endises kooliraamatukogu ruumis on nüüd lugemissaal, kogu teatmekirjanduse fond, eesti kirjandus, luule ja lastekirjandus. Samas paikneb ka linnaraamatukoguga liidetava kooliraamatukogu õpikutefond.

Direktor tänas avamisel kolimisel abiks olnud Mare Krolli, Tiiu Metstet ja ülejäänud kokku veerandsadat vabatahtlikku linnaelanikku ning Mõisaküla linnahoolduse töötajaid, mõistagi ka Mõisaküla linna, et leiti võimalusi ja vahendeid raamatukogu remondiks ja kolimiseks.

Sümboolse lindi läbi lõiganud Mõisaküla linnapea Ervin Tamberg soovis raamatukogule kui kultuuripärandi edasikandjale edasist arengut koostöös linnavalitsuse, kooli ja teiste linnaasutustega. Kooli direktor Pirje Usin kinkis raamatukogule heade soovide raamatu.

Kohe avamispäeval panid Evi Oissar ja Eha Ermits raamatukokku üles Anneli Sepa koostatud näituse, mis on pühendatud Mõisaküla lähistel Ipikis elanud eeposte tõlkija, luuletaja ja kunstniku Rein Sepa

90. sünniaastapäevale. Näitus jääb avatuks kuuks ajaks.

Mõisaküla raamatukogu ja avalik internetipunkt ootavad oma uutes ruumides külastajaid esialgu samadel lahtiolekuaegadel.