Kolmandat päeva järjest tervisenädalal osalenud 75-aastane Vaiki Moorats tegi tunnise jalutuskäigu ratastel tugiraami ehk rulaatoriga. „Teised kõndisid kiiremini eest ära," sõnas kultuurimaja saalis laua taga rosina-kaneelitäidisega ahjus küpsetatud õuna süües ja kibuvitsateed kõrvale juues. „Olen rulaatoriga ka surnuaial ära käinud, vahepeal puhkan," kirjeldas ta oma retkede ulatust.

Pensionär Elsa Lindikrei sai allkirja vastu Maie-Marie Tammelt paari kõnnikeppe. „Võtsin kepid homseks valmis, täna tuleb teleriparandaja," selgitas naine.

„Käiakse jalgrattaga, keppidega, rulaatoriga - umbes tund aega enda valitud marsruudil, pärast rõõmsa näoga tullakse tagasi saali einestama ja vestlema. Iga päev käib umbes kolmkümmend inimest läbi," jäi Tamm osalejate hulgaga rahule.

Koos kultuurimaja perenaise Lea Lumistega kostitab Maie-Marie terviserajalt tulnuid erinevate tervislike toitudega. Lisaks mainitud küpsetatud õuntele pakuti ka kõrvitsa-õuna toorsalatit ning kaerahelbeputru selles hautatud kõrvitsa- ja õunatükkide ning rosinatega. Joogiks oli aromaatne kibuvitsatee.

„Kevadel korraldasin tervisepäeva ja viiepäevase südamenädala. Need meeldisid rahvale ja andsid julgust nüüd tervisenädala korraldamiseks," kõneles teotahteline Maie-Marie Tamm.