Vigursaagija onu Ivo rääkis vaimustusega lastele oma tööst ja hobist. Valminud oli võimas töö „Ratsanik hobusel". Lapsed said teada, mida toredat saab meisterdada puust.

Edasi kulges meie õppekäik sadamasse. Kalurid näitasid lastele, kuidas saab hästi kala võrgust välja võtta. Selleks abiliseks on suur nael. Lastele pakkus nalja kui kalad kastides veel siputasid. Vaatlesime lesta ja lõhet. Arvati, et töö on päris raske, et lausa kahe käega vaja kala täis võrke tõsta seinale riputamiseks. Mõned lapsed oleksid hea meelega ise appi läinud, kuid neil puudus sobiv riietus. Kuna kala toodi kaugemalt rannast, siis ei näinud me paatidega randumist.

Meeleolukas õhtupoolik möödus lasteaia saalis, kus onu Andres koos sõbraga näitasid mudellennukeid ja -autosid. Paljud lapsed said ka ise mudelitega juhtimist proovida. Osa võtsid kõik vanuserühmad. Üllatavalt pakkusid mudelid ka huvi kõige pisematele lastele.

Väär oleks arvata, et meeste tööd, tegemised ja hobid huvitavad ainult poisse. Hoopis vastupidi, ka tüdrukutel oli huvi ja küsimusi vaadatu kohta. Nii märkis ka onu Andres, et tüdrukud olid väga kindla käega mudeleid juhtimas.

Nädala lõpetasime maagilisel kuupäeval maastikumänguga õhtupimeduses koos isadega pargis.

Aitäh kõigile!