Selleks kohtumiseks oli meil valminud eesti rahvustoite tutvustav kogumik, mida me oma partneritele jagasime.

Meie reis algas tõsise ehmatusega Tallinnas, kus teatati, et meie lennuki väljumine hilineb seoses ilmastikuoludega Münchenis, kus oli meil üm

beristumine, et sõita Sofiasse.

Selle tulemusena jäi meil ainult kümme minutit ühelt lennukilt mahatulekuks, läbi suure Müncheni lennujaama jooksmiseks ja uuele lennukile jõudmiseks. Lisabuss toimetas meid siiski õnnelikult järgmisele reisile.

Sofias ootasid meid ees meie partnerid teistest riikidest, kes olid juba varem saabunud ja üheskoos asusime teele Satovcha suunas, mis asub 900 meetri kõrgusel merepinnast Bulgaaria edelaosas. Kõikide sealviibitud päevade ajal olime vaimustatud kõrgetest mägedest, kurvilistest teedest, kaunist sügisvärvides loodusest.

Koolis tervitati meid toreda kontserdiga. Saime elamuse Bulgaaria rahvalauludest, tantsudest ja pillimängust.

Koolis õpivad erinevate usuliste tõekspidamiste ja rahvuste esindajad, seega saime ka põgusalt tutvuda sellest tulenevaga.

Kuna meie projekti eesmärgiks on tervislik toitumine, siis meie võõrustajad pakkusid meile selleks võimalusi tutvuda toitumiskultuuriga enne ja nüüd, külastades muuseume ja pakkudes erinevaid kohalikke rahvusroogi. Õpilased näitasid oma teadmisi viktoriine lahendades ja eri riikidest moodustatud ühised võistkonnad valmistasid neile antud toorainetest tervislikke salateid, mida kõigil oli võimalik maitsta ja hinnata ning mis osutusid väga isuäratavateks.

Külastasime tehnoloogiakooli, kus õpivad toitlustusala õpilased ja nägime nende valmistatud roogasid.

Igas riigis viibimise osaks on ka tutvumine selle maa ja kultuuriga. Saime põgusa ülevaate Goce Delchevi, Plovdivi linnadest, külastasime Jagodinska maa-alust koobastikku. Lahkumispäeval sõitsime kõik koos Sofiasse ja vastavalt oma lendudele oli meil aega ka imetleda Bulgaaria pealinna.

Meie õpilased said kogemusi reisimiseks, avanes silmaring uut maad ja kultuuri tundma õppides, said kasutada inglise keelt loomulikes situatsioonides, said kogemusi meeskonnatööks ja toimetulekuks elamiseks võõrustavates peredes. Kõike sama võib öelda ka õpetajate kohta, kes hakkasid end iga hetkega vabamalt tundma inglise keeles suheldes.

Meie järgmine kohtumine viib meid veebruari lõpus Türki.