Otse abivajajatele on Saarde vallas toiduabi jaganud Suurperede Liidu kohalik esindus, Saarde Kogudus ja suures osas Saarde Vallavalitsus. Vallavalitsusele toimetab toiduabi kohale Pärnu Punase Risti organisatsioon. Kuidas saavad oma kogused kätte kaks ülejäänud organisatsiooni, samuti seda, kuidas nad panevad paika pered, kellele toiduabi jagada, ma päris täpselt ei tea. Arusaadav, et suured lastega pered on kõik õigustatud abi saamisel ja küllap koguduski aitab kõige nõrgemaid ja väetimaid.

Saarde Vallavalitsusele on siiani eraldatud makaronitooteid, kaera- või neljaviljahelbeid ja jahu, kuuldavasti on mujal jagatud ka mannat ning riisi, meile neid tooteid saadetud ei ole.

Omavalitsustel on kohustus toiduabi jagada eelkõige enim puudust kannatavaile - toimetulekutoetuse saajatele, aga kuigi inimene ei ole toimetulekutoetuse saaja, kuid on hätta sattunud ja vajab oma olukorrast väljatulekuks abi, pöördugu julgesti vallavalitsusse. Nii et omavalitsustele mingeid rangeid reegleid toiduabi jagamiseks ette pandud ei ole. Meie siin kohapeal lähtume eestlase uhkest ja väärikast iseloomust - kes juba söandab toiduabi paluma tulla, see inimene ka tõesti hädas on ning mingit tõestamist temalt ei nõuta.