Palume kõigil kunagistel Plaani kooli õpilastel, õpetajatel, aga ka ümbruskonna elanikel aidata kaasa Plaani kooli loo parimale kajastamisele ja olla osaline selle raamatu loomisel.

Pange kirja võimalikult rohkesti oma mälestusi-meenutusi kooli elust-olust, paikkonna inimestest ja nende tegevusest, kellega kokku puutusite või keda tundsite. Võite klassi- või koolikaaslastega ühiselt kirjutada ja kirjutada sellest, mida ise vajalikuks ja oluliseks peate. Mälestuste-meenutuste ülestähendamisel võite toetuda ka järgmistele küsimustele:
·millal Plaani koolis õppisite/töötasite;
·kuidas mäletate õppimist, koolitunde, vahetunde, spordivõistlusi, kooliteed, kodus õppimist;
·mis meenub õpetajatest, kooliteenijatest jt kooliga seotud inimestest;
·kuidas mäletate klassi- ja koolikaaslasi;
·millised üritused, sündmused ja juhtumised (nii tõsised ja koolielule iseloomulikud kui ka naljakad, huvitavad või eriskummalised ...) meelde tulevad;
·mis väljaspool koolielu meenub ......... jne.

Oleme tänulikud ka siis, kui kirjeldate

vaid mõnda üksikut seika - iga mälestuskilluke on väärtuslik. Lisage kirjutisele kindlasti enda andmed (nimi, telefoninumber, postiaadress või ekirja aadress), et saaksime vajadusel ühendust võtta. Lisateavet saate allakirjutanult (tel 78 29065, 56 951 721 või juta.sikk@ut.ee).

Mida rohkemate inimeste pilgu läbi ja mida enamate olude kajastamine aset leiab, seda mitmekülgsem, sisukam ja värvikam Plaani kooli lugu tuleb. Väga tänulikud oleme Plaani kooli ja paikkonna erinevatest aegadest säilinud fotode eest (need tagastame pärast kopeerimist). Teie mälestustemeenutuste ja fotode juures märgime kindlasti, kellelt need pärinevad. Kui peate oma meenutuskildude kirjapanekut tülikaks või kahtlete nende olulisuses, oleme valmis kohtuma. Võiksite anda teada ka nendest inimestest, kellel veel võiks olla teavet, fotosid või muud materjali Plaani koolist. Samuti jagage meiega oma arvamusi nii raamatu koostamise kui kokkutuleku korraldamise osas.

Paikkonna perede mitmetele põlvkondadele tarkust jaganud Plaani kool on väärt seda, et tema (aja)lugu saaks meie kõigi ühistööna talletatud ja me saame tehtu üle uhkust ja rahuldust tunda.

Kokkutuleku korraldajate nimel Juta Sikk (Hütt),
Plaani kooli õpilane 1957-1962