F1 Guitars (F1 Kitarrid) on tegutsenud praeguses koosseisus üle kümne aasta. Stiiliks flamenko-džäss, mis siinses maailmajaos on üsna haruldane muusikastiil. Flamenkopärase muusikalise pildi andis Indrek Kruusimaa oma erilise kitarrikäsitlusega, mida saatsid ovatsioonid saali poolt. Teda toetasid aranžeeringute ja omaloominguga Iljo Toming akustilisel kitarril, Eesti kontrabassi ja basskitarri virtuoos Mihkel Mälgand ja kahtlemata jazzi eliiti kuuluv Tanel Ruben erinevatel löökriistadel. Kontsert oli vägev! Juba järgmine Eesti tippmuusikute kontsert tuleb 3. detsembril! Kontserte toetab Eesti Kultuurkapital. Jälgige reklaami!

Toimus mõttekoda Haanja valla raamatukogu teemadel.

27. oktoobril said Haanja rahvamajas kokku kohalikud inimesed, kes tunnevad muret kohalike raamatukogude käekäigu pärast. Arutelu ringi juhtis kohalik kultuuritöö juht. Mõtteringi idee autor oli Haanja rahvamaja juhataja Riina, kes sai selle idee 18. septembril toimunud kohaliku kultuurielu mõttetalgutelt.

Mõtteringis oli läbivateks teemadeks kaks valdkonda:

  • Milline roll on kohalikul raamatukogul ja kuidas kaasata rohkem noori?
  • Kuidas saada hakkama imeväikse eelarvega ja olla samaaegselt ajaga kaasas käiv?


Mõtteid kogunes kenasti ja kokkuvõtted saatsime ka kultuurihuviliste meililisti. Võimalik on ka lugeda valla kodulehelt Kultuurinõukoja uudiste alt.

Loodame, et see mõttekoda andis taas omakorda tõuke edasisteks arenguteks. Meie ühine arvamus oli, et raamatukogudel on väikeses külaühiskonnas kultuurimaastiku kujundamisel väga oluline roll.

Kinobuss Haanjas „Täitsa lõpp"

11.11. 2011 kl 20.11 esilinastus 111-s kinos üle Eesti filmitalgute rahvafilm „Täitsa lõpp".

Rahvafilm rääkis eestlaste tegemistest 1 päev enne maailma lõpu tulekut ja seda filmi aitas teha üle 1500 inimese. Talgulised sooritasid filmi põhitegevused professionaalide juhendamisel igas filmitegemise etapis.

Filmile järgnes Eesti-Iiri jalgpallimatš suurel ekraanil, mis kahjuks lõppes eestlastele kaotusega, kuid eks paremad ajad on veel ees, kui maailma lõppu ei tule!



„Kummardus meie isadele"

12. novembril tähistasime Ruusmäe rahvamajas meie valla isadepäeva. Juba teist korda toimuvale sündmusele tulid kokku isad, emad, vanaisad, vanaemad, tulevased isad-emad. Üles astusid kohalikud lapsed laulude, näidendite ja elust enesest võetud naljadega. Lapsi toetasid Viisud Liisud oma tantsudega. Oma lauluhäälel lasi kõlada koos mudilaskooriga ka üks üllatussolist - isa kitarriga - Erki Sok.

Kontserti viis läbi kultuuritöö juht Ivi, kellele oli toeks Lohe Lemps. Kontsert algas väga kelmika jutustusega isa sokkidest, mis magasid voodi all ja lõppes imearmsa ühislaulu ja tantsuga „Kalli-kalli". Suur tänu kõikidele, kes selle sündmuse jaoks õla alla panid: vanemate hoolekogu eesotsas Einikesega, kooli- ja lasteaia õpetajad: Maire, Lea, Kersti, Anne eestvedamisel; Viisude Liisude tantsuõpetaja Ene ja veel paljud teised. AITÜMA! Ja kohtumiseni järgmisel aastal!

Tantsuõhtu Haanja Tantsu Mängu Laulu Seltsi ja Toomas Anniga Haanja rahvamajas

18.novembril toimus Haanja rahvamajas järjekordne tantsuõhtu, mis siiski osutus omamoodi eriliseks. Nimelt esines meile Haanja Tantsu Mängu Laulu Selts, kes pakkus silmailu nii oma tantsudega kui ka põnevaid reisimuljeid suvisest folkloorifestivalist Itaalias.

Tantsijatele järgnes tõeline tantsuõhtu, kus inimesed vaevu tantsupõrandale mahtusid. Usun, et nii palju rahvast, kui seekordsel peol, pole Haanja rahvamajas tükil ajal nähtud. Kes tuli Anni pärast, kes tuli lihtsalt mõnusalt aega veetma. Usun, et kõigil oli omamoodi hää olla! Nagu ka ütleb vanasõna: Häid lambaid mahub ikka palju-palju ühte lauta! Uute tantsudeni!

Kirbuturg Rogosis

20.novembril täitus Rogosi mõisa sisehoov ja rahvamaja eri vanuses kauplejate ja ostjatega. Müügilettidelt võis leida mida iganes - söögikraamist kuni jalanõudeni. Tõeline kirbuturg!

Toimus moedemonstratsioon - Kuidas olla taaskasutatult stiilne? Kohale oli kutsutud isegi juuksur, kes kääride klõbisedes ja fööni undamises kauneid soenguid vormis. Isegi juuste värvimine polnud probleemiks!

Tundub, et Ruusmäe kogukond on saanud lisaks uuele veele ka uue hingamise. Tänud teile kõigile ja eriti Sulle, Sirje!