Mees lisas, et finantsilises mõttes ei ole lumerohke talv lumevaesest sugugi parem. Talv on küll pikem, kestes viis kuud, ja külastajate arv suurem, kuid rajahoolduse ning parklate ja teede lahtilükkamise kulud on väga suured. "Kuna enamus meie teenustest on külastajatele tasuta või sümboolse tasu eest, siis võib keskust siiski pidada kõigile harrastajatele mõeldud ühiskondlikuks objektiks," räägib Peets.

Peets pakub, et talveperioodil (15. detsember - 31. märts) on keskuse külastajate arv umbes 15 000 inimest, suveperioodil (1. aprill - 14. detsember) on see number umbes 10 000.

Kole ilm mõjutab meeleolu

Oxforell Puhkekeskuse perenaine Gerle Oks ütles, et nende jaoks on viimased aastad olnud edukad, parem aeg on neil aga kindlasti suvine periood. Talvehooajal pakutakse mitmeid erinevaid üritusi: ATV matkasid, saanisõite, suusatamist, seltskonnamänge ja palju muud. "Kui on tellitud saanisõit hobusega, siis vihmase ilma korral leiame alati sellele alternatiivi, kuid eks kole ilm mõjutab rohkem inimeste meeleolu," rääkis Oks.

Vihm on parem kui lumi

Pisikese Kullamaa Puhkekeskuse juhataja Anne Tuulik kinnitas samuti, et lumerohked talved ei ole neile soodsad. Lisaks teede lahtilükkamisele ei taha väga paksu lume korral inimesed loodusesse tulla. Lumerohkuse tõttu oligi eelmisel aastal keskuse klientide arv väiksem. "Kui on sobivad riided, siis vihm eriti ei sega. Kui kliendil ei ole märja maa jaoks sobivaid jalanõusid, siis anname kummikud," rääkis Tuulik. Kullamaa Puhkekeskus on spetsialiseerunud sportlikule tegevusele: "Meil on kohapeal pabermärkidega ja ka looma- ning linnukujudega täispikkuses (3D) viburajad, harjutusväljak ning õhupüsside lasketiir, lisaks kanuu ja paadid. Majutus on kahjuks lihtne, aga ka odav," lisas Tuulik.

Paljud puhke- ja spordikeskused on avatud vaid suveperioodil.