Kahe päeva jooksul oli lastel võimalus tutvuda mitmete vaatamisväärsustega ja teha erinevaid põnevaid ja arendavaid tegevusi. Oma silmaga õnnestus kõigil lähedalt vaadata uhket tarvast Rakvere Vallimäel ja Ülo Sinisalu püstitatud hiigelsuurt ühekroonist münti meenutavat tobeduse ausammast. Palju huvi pakkus Porkuni Paemuuseum, kus giid väga põnevalt jutustas Eesti rahvuskivist - paekivist. Põnev ekspositsioon paemuuseumis asus torni viiel korrusel ja tutvustas paekivi tekkelugu, kivistisi, levikut ja kasutust.

Muuseumis oli kõigil võimalik vaadata paenäidiseid, mis on kokku toodud üle Eesti. Huvilised said külastada torni tipus asuvat vaateplatvormi, kust on väga hästi näha Porkuni järv ja mõisakompleks. Müügipunktist oli võimalik kaasa osta meeneid. Porkunis said noored läbida ka energiaraja.

Majutust pakkus Mõedaku spordibaas. Spordibaasi lahke perenaine oli noorte jaoks korraldanud matkamängu, mille käigus said lapsed orienteeruda ja nautida erinevaid sportlikke tegevusi.

Elevust pakkus Piisoni Saloon, kus oli võimalik näha ehtsaid piisoneid ja mitmeid teisi loomi. Pärast õhtusööki Piisoni Saloonis oli kõigil soovijatel võimalus möllata "padjatoas", seda võimalust ei jätnus kasutamata ka suuremad õpilased.

Õhtul korraldati ajurünnak, mille teemad olid seotud õpilaste heaoluga koolis ja kodus. Rühmatööna said noored analüüsida, mis on nende igapäevaelus hästi ja mis võiks paremini olla. Pakuti välja mitmeid lahendusi probleemide ärahoidmiseks ning lahendamiseks koolis ja kodus. Räägiti muredest, mis südamel.

Oli väga huvitav ja hariv ettevõtmine. Arvan, et õpilased jäid reisiga rahule. Tagasiside on olnud igati positiivne. Vaste-Kuuste Kooli õpilastega kaasa reisis ning kokkuvõtte tegi õpetaja Malle Mägi.

Vastse-Kuuste Kooli õpilased Kristi Pae ja Ragne Soggar

Vastse-Kuuste Kooli õpilased Kristi Pae ja Ragne Soggar