Tööpäevad olid väga sisutihedad. Kõige suurem aeg kulus kokkulepete saavutamisele ning läbirääkimistele, kuid oli natuke aega tutvuda ka kultuuriga. Kogu tegevus ja koosolekud toimusid Highgate Wood koolis. Igast riigist oli kohal 2 - 3 esindajat.

Sisuline töö algas teisel päeval. Kõigepealt tutvusime oma partnerkooliga Londonis, seejärel asusid osalejad tutvustama enda koole ja riike. Selleks oli eelnevalt koostatud presentatsioon. Päeva teisel poolel külastati koolitunde, mis oli väga huvitav kogemus.

Kolmandal päeval arutati läbi projektitegevus eesseisva kahe aasta jaoks. Arutelu oli kõiki osapooli rahuldava tulemuseni jõudmiseks võrdlemisi keeruline, sest riikide kooliprogramm on erinev. Eksamid, vaheajad ja pühad on eri aegadel. Pika arutelu tulemusena õnnestus kõik siiski paika saada. Kokku sai lepitud ka tulevaste õpilasvahetuste tegevused.

Neljandal päeval jätkus töö programmi sisu üle. Nüüd veelgi detailsemalt. Panime paika vahetuste päevakavad ja tegevused kellaajaliselt. Erilist tähelepanu pöörasime eesseisvatele kohtumistele Taanis ja Belgias. Õhtul sai nautida kultuuri, sest külastasime Haymarketi Kuninglikku teatrit, kus etendus William Shakespeari The Tempest.

Viies päev oli kohtumise viimane päev ja kõik osapooled lahkusid kodumaale, kes vara hommikul, kes hilja õhtul.

Järgmine vahetus toimub 19. - 23. november Taanis, Aalborgis, kuhu minnakse juba õpilastega. Vastseliina Gümnaasiumist külastab Aalborgi kooli kolm õpilast. Õpetajatest osalevad huvijuht Kristel Rebane ning sotsiaalpedagoog Liis Sarapuu. Ette on valmistatud kooli tutvustavad etteasted, samuti õpetatakse üksteisele oma riigi folkloori - tantse ja traditsioonilisi mänge. Õpilastel on võimalus valmistada koos rahvustoite. Meie õpilased valmistavad Eesti traditsioonilist magustoitu kamast. Taanis peaks valmima kogu projekti ühine logo.

Veebruaris on kohtumine Belgias, kuhu sõidavad samuti kaks õpetajat ja õpilased. Belgia kohtumise peateemaks on tervislik toitumine.