4. novembril toimus meie majas kahe valla - Kanepi ja Valgjärve - põllumeeste pidu, kuhu oli ligi 260 osavõtjat kirja pandud. Et meie endise kooli täismõõtmetes võimla oli väga kõle ja külm ning võimatu oli siin rääkida, siis otsustasid peokorraldajad selle ruumi mugavamaks teha. Võimla ümberkujundamine algas juba oktoobris Arvo Hausenbegi juhtimisel.

Alustasime kardinate akende ette panekuga. Kanga järel käidi Tartus. See õhuke riie oli vaja parajateks juppideks lõigata, mis osutus tõsiseks katsumuseks. Kardinad tuli klammerdada selleks ettevalmistatud puude külge ja seejärel kinnitada kõrgele akende kohale. Arvo tubli töömeeskond sai sellega suurepäraselt hakkama. Vahepeal tuli veel akendealune barjäär maha võtta, et toppida põranda- ja seinaäärne pragu villaga, sest sealt puhus tuul ruumi sisse.

Et varjata koledat ukseauku ja ühtlustada seda akende reaga, oli vaja osta kardinad ka saali tagaseina jaoks. Hiljem tuli mõte osta ka lavaeesriideks sama riie. Järgnesid uued sõidud Tartusse. Ega ühe korraga saanud midagi korda. Riiet ei jätkunud, tuli tellida juurde. Siis selgus, et riiet oli mõõdetud vähem. Nüüd tuli kahele kardinale pikendused juurde õmmelda. Ja kõik need kangad tuli üles riputada. Juba kõmises saalis vähem. Kuna lava on meil ka väga suur, siis otsustati teha see väiksemaks ja nüüd kajas peoruumis ka vähem. Edasi tuli veel seinad kaunistada, lilled saali tuua, lilleseaded teha - neid töid juhendas Anne- Ly Hausenberg.

Kuna meil endal nii palju laudu-toole polnud, siis laenasime neid Maaritsa kultuurimajalt juurde. Peo alguseks oli võimlast saanud ilus avar peoruum. Peo õnnestumiseks tehti väga palju tööd. Tänud kõigile abilistele.

Peoeelsel päeval valmistasid 16 virka naist Leivaküla vanema Aime Vilu juhtimisel terve päeva (12 tundi) soolast võileivatorti. Kogemus missugune! Ja peoõhtul pandi see leivaküla nahka.

Järgmine suurem üritus meie majas on 11. detsembril - ülevallaline jõululaat. Tulge müüma,ostma, annetama ja niisama kaasa lööma! Tegevust jätkub kõigile.

Kõik kodused lapsed on oodatud Valgjärvele mudilaste jõulupeole 19. detsembril kell 11. Vana aasta ärasaatmise ja uue aasta pidu toimub meie majas 30. detsembril. Jälgige reklaami!

Mis Valgjärvel veel toimub? Valgjärve Vallavalitsus otsustas meie majale anda uue nime - VALGJÄRVE SPORT. Selle maja perenainsena annan teada järgmist:

esmapäeviti ja kolmapäeviti mängivad mehed võrkpalli kell 18.30 - 20.30

teisipäeviti

ja neljapäeviti toimub naiste tervisevõimlemine kell 19.00-20.00

kolmapäeviti

kell 9 - 11 laulab "Sügiskulla" naisansambel Anu Luiga juhendamisel.

kolmapäeviti

kell 11.00 -12.30 askeldavad kodused mudilased meie majas. Harjutame neid meie võimlaga ja ühiselt koosolemisega. Tulge kõik, kel huvi ja tooge oma laps kaasa, kes lasteaias ei käi.

Reedeti mängivad noored korvpalli. Kindlaid aegu pole, mängida saab kokkuleppel.

Pidevalt

on võimalus kasutada olemasolevaid väheseid jõumasinaid, laval on nad kõigile kättesaadavad. Kui talv käes on, saab pargis suusatada. Rajad valmistatakse ette. Võimalik on ka suuski laenutada.

Raamatukogu töötab esmaspäevast reedeni kella 12 - 19 ikka samades ruumides ja ootab rohkesti aktiivseid inimesi meie ettevõtmistes osalema. Internetti saab kasutada ka samadel aegadel.

Ootan endiselt huvitavaid ettepanekuid maja kasutamiseks tulevikus.

Kaunist jõuluootust, rahu ja rõõmu südameisse!
Rõõmsate kohtumisteni Valgjärvel!

Valgjärve Sport maja perenaine Ilse Aigro
e-mail: valgjarveraamatukogu@ valgjarve.ee
telefon: 799 8448,