Igatahes kiitus neile kui ka nende õpetajatele! Sama päeva õhtul oli raamatukogus kohtumine Riigikogu liikme ja kultuurikomisjoni esimehe hr Urmas Klaasiga.

Loomulikult olid põhiteemaks raamatud ja raamatukogud, osalejad said teada külalise lugemishuvidest; tähelepanuga kuulati ka külalise luule esitlust. Küsimusi oli õhtu külalisele hulgaliselt - nii raamatukogunduslikke kui ka poliitilisi.

Lisaks loeti oma maakonna luuletajate luulet. Õhtu kujunes tunduvalt pikemaks planeeritust, ent hubases seltskonnas möödus meeldivalt.

Külalisele jäi meenutuseks õhtust Saverna raamatukogu logoga T- särk ning märkmikpastaks heade mõtete kirja panemiseks. Järgmisel päeval, 21. oktoobril, oli koolilastel külas lastekirjanik Jaanus Vaiksoo.

Kuna külaline on aastaid töötanud kirjanduse õpetajana Rocca al Mare koolis, siis ka meie kohtumine toimus kahe erineva koolitunnina - esimene tund algklassidele ja teine tund vanematele klassidele. Teemad olid erinevad ja ka nende käsitlus. Vanemate klasside lastega läks diskussioon kohati päris ägedaks, aga kõik küsimused said vastuse ja lahenduse.

Ka küsimusi külalisele oli hulgaliselt. Jaanus luges lastele ka oma lugusid ja luuletusi ja kohati kutsus see esile ka naerupahvakuid. Igatahes kontakt laste ja esineja vahel oli hea. Külalisele kingitud Saverna raamatukogu logoga T-särk sobis talle kenasti! Kooli poolt Saverna kooli raamat ja pastakas. 22. oktoobril oli külas Võrumaa kirjamees Enn Vaino. Tema pajatas oma seiklusrikkast elust ning raamatute saamislugudest. Kaasas oli kirjamehel ka kõik oma ilmunud raamatute näidised. Enamik neist on ka meie raamatukogus olemas.

Lisaks saime ühe raamatu juurde, mida varem polnud. Kohtuma tulnud seltskond oli küll väike, kuid mõnus ja kodune. 25. oktoobril said soovijad tutvust teha info-otsingu võimalustega arvutis. 27. oktoobril teenindas lugejaid kella 9-11-ni Valgjärve Vallavolikogu esimees hr Hegri Narusk. Nii tutvus ka volikogu esimees töökorraldusega raamatukogus ja tema enda sõnul sai väikese ülevaate sellest, mis raamatukogudes tegelikult toimub. Ülevabariigilised raamatukogupäevad lõpetasime Saverna raamatukogus 29. oktoobril tunnustusüritusega parimatele lugejatele ja viktoriinis osalejatele väikeses kohvilauas.

Parimatele lugejatele ja viktoriinivõitjatele jäid meenutuseks raamatud, raamatukogu logoga meened, tähutähed ja lilleõis. Saverna raamatukogu parimad lugejad on - Laine Aaviste, Sireeda Loog, Georg Andrejev, Carmen Kägo, Adele Ots, Eha Pellenen, Milvi Tootsi, Merike Tamm, Elsa Kapp, Artur Tiisler, Inge Kriel, Vaike Komissarov.

Viktoriinis Eesti kirjandusest olid kolm tublimat Eha Pellenen, Ilse Hoop ja Indrek Hoop.

Aitäh kõigile, kes leidsid aega tulla raamatukoguüritustele! Aitäh abi ja toetuse eest - Anu Luiga, Merike Tamm, Krista Varul, Evi Kambrimäe! Tänusõnad ka Eesti Kultuurkapitali Põlvamaa ekspertgrupile rahalise toetuse eest!

Advendiaeg on ukse ees - leidke aega mõtisklusteks, tagasi vaatamiseks ja hoidke meeles oma lähedasi ja sõpru.