28. oktoobril toimus Saverna külakeskuse saalis täiskasvanute SÜGISPIDU. Rahvast oli parasjagu (81) ja esinejaidki mitmeid: tantsubänd "Midagi Head", alati heatujuline Sügiskulla segarühm, line-tantsutrupp Mustad Kassid ja Õietolm. Line-tantsijad õpetasid kõigile huvilistele selgeks toreda tantsu. Aplausi tugevuse põhjal võib öelda, et ka Õietolmu "Lehmatants" oli vaatajatele rõõmus üllatus. Aitäh osalejatele, tore pidu oli!

Peagi on tulemas ülevallaline JÕULULAAT Valgjärve võimlas. Ootame 11. detsembril algusega 12.00 kõiki huvilisi müüma ja ostma ning kultuuriprogrammi nautima. Levitage seda teadet ka oma sõprade, tuttavate ja sugulaste hulgas! Kindlasti on väga teretulnud erinevate jõulutoitude (iseküpsetatud leib, verija tanguvorstid, hapukapsad, kali ja koduõlu, piparkoogid ja muud jõuluküpsetised) ning jõulukaupade (jõulupärjad, jõulukaunistused, ehted, kingitused) müüjad. Müüjatel palume eelnevalt end registreerida mob 5669 3686 (Anu Luiga) või 5348 5612 (Ilse Aigro)! Platsimaksu ei ole! Kell 13.30 algab kultuuriprogramm.

Esinevad Sügiskulla naisansambel, Sügiskulla naistantsurühm, Lasva näitering.

15. detsembril toimub Maaritsa kultuurimajas LEIVAKÜLA valmistamise õppepäev. Igast valla piirkonnast (Saverna, Valgjärve, Maaritsa) on oodatud osalema 7 huvilist (vajalik eelnev registreerimine 2. detsembriks Ilse Aigro, Alar Tamme või Astra Kittuse juures). Kes osalejatest vajavad transporti Maaritsasse, andke sellest teada Anu Luigale (mob 5669 3686) hiljemalt 11. detsembriks.

Osalejatel vajalik kaasa võtta oma nuga (võiks olla 1 suur ja 1 väiksem), lõikelaud, põll ja peakate, kellel võimalik, siis ka saumikser või köögikombain.

Valminud ülisuurt võileivatorti esitletakse ja süüakse ühiselt 16. detsembril kell 19.00 algaval Valgjärve valla 20. aastapäeva ja täiskasvanute JÕULUPEOL Maaritsa kultuurimajas. Sellel peol esinevad meie valla isetegevuslased, meesansambel Hauka Vägevad, õhtujuhiks on Küla Karla ja tantsuks mängib ans. Mini-MTJ. Sissepääs prii, käigus bussiring.

Kuna Leivaküla-projekt ei saanud kahjuks rahastust, esitame palve ja üleskutse vallakodanikele: kellel on LEIVAKÜLA tarbeks anda tasuta kaunistusmaterjali (marineeritud seeni, marineeritud kurke või hapukurke, porgandit, aedube, põldube, kodusinki, kanamune, isevalmistatud lihakonservi või vorsti), palun võtke ühendust Astra Kittusega (mob 5554 4592) või Anu Luigaga (mob 5669 3686)! 28. detsembril algusega 13.00 peab seltsing Sügiskuld oma AASTALÕPUPIDU Saverna külakeskuse saalis (täpsem info Linda Varulilt).

30. detsembril algusega 20.00 toimub TÄISKASVANUTE AASTALÕPUPIDU Valgjärve võimlas. Pilet 2 eurot, laudade broneerimine mob 5669 3686 (Anu Luiga). Tantsuks mängib TAIVOBÄND, esietendub Saverna näiteringi näidend "Mats von Kartohvel", esinevad kõhutantsijad ja Õietolm.

Jälgige uudiseid ja kultuuriürituste infot ka valla kodulehelt http://www.valgjarve.ee!

Sõbralikku ja lahket meelt, kaunist jõuluootust ja õnnelikku ning teguderohket uut aastat!