Ettevalmistused peo organiseerimiseks käisid juba varakevadest: läbirääkimised vallavanemaga, PS Troika ansambliga ja toitlustusettevõtte Jaagumäe Cateringiga. Peo kuupäevaks lepiti kokku 4. november 2011.

Vallavanem Kaido Kõivu ülesandeks jäi kohale kutsuda põllumajandusminister Helin- Valdor Seeder ja sellega sai ta suurepäraselt hakkama.

Astra Kittuse poolt välja käidud idee teha kihelkonna leivaküla tort oli igati teemakohane. Juhendajaks oli Aime Vilu. Nii suurt ja töömahukat torti pole siin vallas veel enne nähtud ega tehtud. Siinkohal loen üles kõik need tublid perenaised, kes osalesid leivaküla valmistamisel: Saima Värton, Marju Tikk, Ülle Ani, Astra Kittus, Sigrid Mark, Tiina Nukka, Terje Madi, Tullike Vaasa, Helje Andressoo, Urve Unt, Olvi Hiir, Reelika Hausenberg, Keneli Luht, Anne- Ly Hausenberg, Sirje Kongo Kanepi vallast ja Malle Kelner Kanepi vallast. Leivaküla valmistati 15-l erineval alusel, mille autoriks oli Friedel Ani.

Pärast šampusepokaalide kokkulöömist esitasid kohalikud tüdrukud tervituseks laulu "Valgjärve valss" Jaanus Kõrre kitarri saatel. Seejärel kuulutas Arvo Hausenberg kui peokorraldaja ürituse avatuks. Sõna said vallavanem Kaido Kõiv ja põllumajandusminister Helin-Valdor Seeder. Ja trall võiski alata, mis kestis varaste hommikutundideni.

Peokorraldajana tänan Valgjärve ja Kanepi Vallavalitsusi, kes toetasid üritust rahaliselt. Lisaks tänusõnad kõigile, kes olid abiks saali ümberkujundamisel.

Suur tänu Ilse Aigrole. Tänan ka Peeter Põllumäed ja Karl Nukkat, kes hoolitsesid heli- ja valgustehnika eest. Loodame, et nii rahvarohked üritused jätkuvad siin majas ka edaspidi, kuna riidenagid, mis valmisid Silver ja Hillar Hiire käe läbi, ootavad uusi väljakutseid.

2012. aasta Kanepi kihelkonna põllumeeste peo korraldamise kohustus sai üle antud EKSO põllumajandusettevõttele ja Egrit Viitkinile.

Aitäh kõigile!