Vastava lubaduse andis omavalitsusjuht suvel, mil sai selgeks, et olemasoleva rahaga kauaoodatud lasteaeda valmis ei ehita. "Siis ütlesingi, et võtan Tsäko ees mütsi maha, kui ta lasteaia lõpuni ehitab," tunnistas Liba lasteaia Kaari uue hoone avamisel.

Täna, 13. detsembril astuvad ja jäävadki uude majja selle alalised kasutajad - kaks lasteaiarühma. Kõige vanemad lapsed jäävad aga vanadesse ruumidesse, sest 80 lapsele mõeldud hoonet KOIT-kavast ei rahastatud.

"Hoone ehitame lõpuni siis, kui meil ikka lapsi jätkub. Selle võrra on nüüd lihtsam, et kommunikatsioonid, parkla jpm on kõik olemas," märkis Liba.

Lasteaia juhatajale Katrin Peilile läks eriti korda tehtu lapsesõbralikkus. "Siin on avarust ja värvirõõmu, terviklikkust. See on vallas esimene hoone, mis on ehitatud just laste jaoks. Mõeldud on ka personalile, kellel seni puudusid sootuks oma tööruumid."

Vallavolikogu esimehe Inge Kalle veendumusel on hiigeltöö tulemusena valmis saanud vapustavalt vahva ehitis. "Ka mänguväljak on turvaline ning seal saab teha nii õue- kui ka loodusõpet."

Vastse-Kuuste lasteaia projekteeris Maret Tääker omanimelisest arhitektuuribüroost, kellele see oli esimene taoline hoone projekteerida.

Artikkel on ilmunud
Põlvamaa ajalehes Koit 13.12.2011
Vt ka
www.polvakoit.ee