I veerandi töötulemustest lähtuvalt on õpiabi meie õpilastele avatud koolipäevaringselt. Ikka enne tunde ja pärast tunde, tundides individuaal-ülesanded ja diferentseeritud õppe-materjal. Info saatjad, nn teadmiste valdajad õpetajad, teevad omalt poolt kõik, kuid osal vastuvõtjatest, st õpilastel, on pinge nõrk. Ühe poisi siiras ülestunnistus - eluaeg on nii olnud, et õpetajad peavad õpetama - näitas oma rõhuasetusega, et õpetajad peavad suutma tarkust kulbiga ammutada isegi kui õpilane teeb endast olenevalt kõik (õppetarbeid pole kaasas, kodused tööd tegemata, tunnis ei tööta kaasa, segab isegi kaasõpilasi), et seda mitte vastu võtta.

Õnneks on niisuguse pimedusega löödud õpilasi vähe ja usun, et nemadki suures enamuses saavad valgustatuks ning teevad puuduolevad tööd tagantjärele ära. Mõni teeb seda kiiremini, mõnel võtab ehk aega õppeaasta lõpuni. Väga tahan, et kevadel oleks meil ühine rõõm: lõpp hea, kõik hea.

Tegelikult on tänapäevase kooli märksõnadeks õpilane - õppija, õpetaja - abistaja, juhendaja ja koostööpartner. Kupja tegevus õpetaja ameti juurde ei kuulu.

Täpselt II õppeveerandi lõpupäeva hommikul kell 7.30 on looduses pööripunkt. Sellest päevast alates on iga järgmine päev eelmisest kukesammu võrra pikem - seega valgust rohkem. Kui uuel aastal taas kooli tuleme, on päeva algus märgatavalt valgem. Ehk valgustub enam ka arusaam õppimisevajadusest. Lootma ju peab. Juba praegu jään lootma, et I veerandi puudulike hinnetega lõpetanud 13-st õpilasest vähemalt osa pääseb jõuludeks rahuldavalt õppijate hulka. See oleks parim jõulukingitus oma kodustele, kuid ka kogu kooliperele, iseendast rääkimata.

24 õpilast lõpetasid I veerandi väga heade või heade tulemustega. Neist 19-l on kindel plaan ka jõuludeks hea tunnistusega koju minna. Võimalik, et praegu mahaarvatud viis õpilast pingutavad nii, et rõõmustavad meid kõiki esimese poolaasta edukate tulemustega. Selleks aga on vaja veel pisut pingutada. Igal juhul väärivad tänu ja tunnustust heade töötulemuste eest:

I klassist : Ave Triin Algo, Georg Lukk;

II klassist: Birgit Jürna, Uljana Zaljasnaja;

III klassist: Stiven Ditman, Ingrit Tasane;

V klassist: Gert Jõgiste, Anna-Liisa Kaasik, Laura Kens;

VI klassist: Karin Karu;

VIII klassist: Janeli Kens, Martin Źuravljov.

Väga heade õpitulemuste eest väärivad kiitust:

I klassist: Anete Jõgiste, Ketly Kollamaa;

III klassist: Kati Kivisaar;

IV klassist: Hindrek Hannus, Airiin-Aileen Roostik;

VIII klassist: Margit Bastig, Jan-Erik Jõgiste.

Tänan Teid, et olete nii tublid!

Soovin kõikidele kolleegidele, õpilastele, lasteaialastele, nende peredele ning kõikidele lehelugejatele rahulikku jõuluaega, säravat aastavahetust ja jõudu oma mõtete-unistuste teostamisel ning nii suurte kui väikeste südamesoovide täitumist.