Projekti eesmärgiks oli läbi Võnnu paisjärvede limnoloogilise inventuuri selgitada välja võimalused ühiskasutatava loodusobjekti olukorra parandamiseks ning puhketeenuste mitmekesistamiseks. Võnnu järvede uurimist teostasid Eesti Maaülikooli Põllumajandus-ja keskkonnainstituudi Limnoloogiakeskuse töötajad ja üliõpilased.

Kõikide kasutatud limnoloogiliste näitajate alusel olid Võnnu järved kas kesises, halvas või väga halvas seisundis. Koondhinnang on halb. Kiriku juures olev paisjärv on veidi paremas olukorras kui poe kõrval, kuna osa valgala koormusest jääb sinna püsima. Järvedes on pidev veeõitseng ja veest on määratud kõrge kontsentratsiooniga vetikatoksiine, mis on ohtlikud nii loomadele kui ka inimestele.

Veekogud vajavad kapitaalset tervendamist. Kui paljude järvede puhul võivad kõne alla tulla ka lihtsamad korrastustööd, siis Võnnus need ei aita. Veekogude põhi peab olema täiesti puhastatud orgaanilisest settest. Selleks on mitmeid võimalusi, kuid keskkonnakaitseliselt peaks silmas pidama, et setted ei kanduks allavoolu ja ei ladustuks kaldanõlvale. Tööde kvaliteedi tagaks geotekstiiliga kallaste katmine.

Võnnu valla arengukavas aastateks 2012-2022 nähakse ette, et lisaraha saamisel hakatakse paisjärvi puhastama aastal 2013- 2014.

Kõik huvilised saavad uurimistöö aruandega tutvuda valla kodulehel