Üks nendest on õppealajuhataja Riina Rästa.

Öeldakse, et inimene jätab tehtud tööst jälje. Kuid kui suur ja sügav see jälg olema peaks?

Riina Rästa töötas varem pikka aega Kohtla-Järve ühisgümnaasiumis matemaatikaõpetajana ja keelekümblusklasside õppealajuhatajana. Elu tõi ta aga abikaasa kaudu Tartumaale Peedule. Nii tuligi asjad ja toimetused seada teisiti. Esialgu oli küll võimalus oma tütrekestega mõnusat emapuhkust nautida, kuid tööleminekumõtted mõlkusid juba meelel.

Võimalusi ja valikuid oli. Kui kaks aastat tagasi kuulutas Rõngu keskkool, et vajab õppealajuhatajat, libises Riina pilk tekstist lihtsalt üle. Eelmisel suvel aga otsustas ta kandideerida. Rõngu seepärast, et liiklemine on siia kõige mugavam. Koolist ei teadnud Riina suurt midagi, sisetunne lihtsalt ütles, et peab proovima.

Õnn soosiski teda kandidaatide seast ja nii ta 2010. a septembris õppealajuhatajana meie kooli tööle asus, kuigi oleks veel aastakese tütardega kodus võinud veeta. Mõistev abikaasa aitas lahendada lastehoiu probleemid ja nii oli süda rahul. Muidugi oli selles aastas nii paremaid kui halvemaid päevi. Kui kõik uude koolimajja said, sujusid ka asjad ladusamalt. Head suhted ja hea tööõhkkond tahavad lugupidavat, positiivset ja pidevat sihikindlat toimetamist. Õppealajuhataja ülesanne ongi hoolitseda õppetegevuse eeskujuliku laabumise eest. Riina arvates on kooli põhivaraks õpilased. Kool peab olema sõbralik, lapsi tuleb toetada ja innustada. Meie ülesanne on luua selline õpikeskkond, kus õpilane tahab õppida. Õppealajuhataja leiab, et meil on head õpetajad, kes on oma ala professionaalid ja kes ei arvuta igat laste heaks tööle kulutatud lisatundi kohe rahaks ümber. Selliste töötajatega koostöös püsib ka kool kindlalt. Õpilane ei ole ainult kodu, vaid ka kooli peegel. Igas õpilases on vaja kujundada oskusi, et ta oleks oma arengu eestvedaja ja selle eest vastutaja. Iga õpetaja peaks nägema rõõmuga oma saavutusi. See, kui pika ja sügava jälje keegi oma tööst maha jätab, oleneb paljuski temast endast. Et uuel õppeaastal koos toimetamisest rohkem tulu tõuseks, jätkame head meeskonnatööd!