„1991 aastal oli meie vallas 3182, 2001 - 2618 ja praegu 2183 elanikku. Minevikku meenutades ja argielu rajades loome tulevikku. Me ei saa muuta seda mis olnud, samas võime aga mõjutada homset. Torma valla edasine käekäik sõltub igast vallaelanikust. Väärtushinnangutest tuleb pidada iseärnis oluliseks hoolimist ja vastutust oma töö eest," lausus omavalitusjuht. Vallavanem tunnustas tänukirjaga nii eelmist kui ka tänast vallasekretäri - Tiiu Lindsalut ja Tiina Leebenit, arendusspetsialist Evi Stukerti, pearaamatupidaja Maimu Lauringsoni, vanemmaakorraldajat Ülle Soodlat, pikaajalisi volikogu liikmeid Ants Soodlat ja Ahto Vilit ja endist abivallavanemat Martin Ambot, kes samuti praegu volikogu liige.

Külaseltside nimel võtsid tänukirjad vastu Pille Tutt Sadalast, Tiina Leeben Vaiatust, Mati Vesiko Võtikverest, Ülvi Nool Näduverest ja Evi Korsten Koimulast. Tänukiri oli ka Rääbise kandis külaelu edendavale Kungla Rahva Külaseltsile, mille esindaja ei saanud aga juubelipeol viibida. Tunnustuse pälvisid  ka noor meisterkündja Margo Pajo ja võimekad ja töökad tegijad mitmetelt teiselt elualadelt: ettevõtjad, konstaablid, õpetajad jne.    
 
Torma Vallavolikogu juhtivast ja vastutavast rollist paikkonnas rääkis kohaliku võimuorgani üks staažikamaid liikmeid Torma Põllumajandusosaühingu juhataja Ahto Vili.

Jõgeva maavanem Viktor Svjatõšev juhtis tähelepanu laval põlevale kolmeteistkümnele küünlale. „Küllap sümboliseerivad need küünlad maakonna kolmeteistkümmet omavalitsust ja keskel asuv kõige suurem küünal Torma valda. Siitkandist võrsunud suurmehe Carl Robert Jakobsoni vääriliselt on Torma vallas läbi aegade südametunnistuse ja põhjalikkusega haritud nii päris kui ka kultuuri- ja hariduspõldu," toonitas ta.

Omavalitusliku staatus andmisest kuni 1996. aastani oli Torma vallavanemaks eelnevalt külanõukogu esimehena töötanud Enn Talumaa. Seejärel vallavanemaks valitud Mati Kepp nimetas oma tööperioodi suuremateks kordaminekuteks aluse panemist puhkpilliorkestrite festivali ToPOF korraldamisele, Torma prügila avamist ja seltsitegevuse taaselustamist külades. 2003. aasta kui Mati Kepist sai Riigikogu liige valiti vallavanemaks Sadala Põhikooli direktor Riina Kull, kes on ametis tänaseni.

Jaan Lukas