Taaskasutuspäevale eelnes nö soojendus, kus õpilased said proovile panna oma loovuse ja meisterdada kodus midagi vajalikku/huvitavat juba kasutuses olnud materjalist. Laekunud tööde järgi otsustades ei ole õpilaste fantaasial piire. Konkursile esitati väga erinevaid töid alates pliiatsitopsidest ja rahakassadest kuni köögiabiliste ja seljasügajateni. Vahepeale mahtusid mitmesugused pildid, lelud, vaasid, majakesed, ehted jpm.

Eriliselt rõõmustab algklasside õpilaste väga aktiivne osavõtt. Siinkohal suur tänu algklasside õpetajatele.

1. klassis olid silmapaistvaimad tööd „Linnu söögimaja" (Riinu Vaht), „Pinal" (Annabel Hobolainen), „Robot" (Rasmus Prii). 2. klassis Eliise Uibo meisterdatud „Rahakassa", Signe Semsugovi „Jauram" ja Steve Vahti „Advendimaja". 3. klassis sai kõige rohekm hääli Henri Kahro „Nukk", Kadi Prii „Mõmm" ja Lisanna Araku „Rahakassa". 4. klassis oli kõige aktiivsem taaskasutaja Sandra Kuus, kellel oli meisterdatud rohkem üle viie erinevat asja. Tubli oli veel ka Marge Anette Koort, kes meisterdas nukkudele tugitoolid.

Vanematest õpilastest osutusid silmapaistvamaiks Liisa Marie Koort, kellel oli valmistatud „Kommipaberitest vanik", Karel Kuus enda meisterdatud „Albumi", „Ehtekarbi" ja „Nõela-niidi karbiga" ning Kamilla Araku ja Elina Mummi „Vaas".

Taaskasutuspäeval said õpilased lisaks kodusele meisterdamisele osaleda mitmetes tegevustes, mis olid seotud erinevate materjalide teistkordselt kasutamisega.

Päev algas viktoriiniga, kus iga 5.-12. klassi õpilane sai individuaalselt proovile panna oma teadmised taaskasutusest, prügi sorteerimiset ning üldisest keskkonnahoiust. Kõige tublimaks osutus Kersti Undrits 10. klassist, kuid ega teisedki temast väga maha jäänud. Pärast viktoriini oli õpilastel võimalus ise prügi sorteerida õigetesse „konteineritesse", meisterdada kinkekotte ajakirjade värvilisest paberist (mõeldes eelseisvatele jõuludele) ning vaadata filme. Algklasside lapsed vaatasid filmi „Lase pakend ringlema" ja vanemad õpilased filmi „Meie ostame, kes maksab?" Viimatinimetatu oli seotud arengumaade keskkonnaprobleemidega, mille põhjustajaiks suures osas oleme meie kui arenenud maad oma suurte tarbimisharjumustega.

Tublide tunnustamine ootab veel ees, kuid usun, et igaüks sai sellest päevast uusi mõtteid, mida ta ise saaks teha ümbruse paremaks muutmise heaks!

Mõnusat taaskasutamist!