Ehitustegevus on läinud plaanipäraselt ning uus laiendatud ja täielikult rekonstrueeritud ning sisustatud lasteaed ootab omi väikseid sõpru järgmise aasta sügisest. Samas jätkus Suuremõisas asuva valla noortekeskuse laienduse sisustamine ja hoone avasime mais. Tänaseks on huvitegevused aktiivselt käivitunud erinevate kursuste, huviringide ja koolituste näol. Sügisel sai ka noortekeskuse köök LEADER-i rahastuse toel sisustatud.

Meie aktiivsed MTÜ-d külaseltsid investeerisid märkimisväärselt oma elukeskkonda. Pühalepa Naistekoja MTÜ kätetöö on Kuri endise koolimaja hoone täielik restaureerimine-renoveerimine läbi erinevate toetusfondide. Dageida O-Ring MTÜ-l valmis Suursadama Aida rekonstrueerimise esimene etapp. MTÜ Pühalepa Jahimehed lõpetas Partsi tuuliku teise etapi ja järgneval aastal ootab jätkuva PRIA rahastuse toel kolmanda etapi teostamine: teenindushoone ning välisrajatiste väljaehitamine.

LEADER rahastas Palade spordihoone kaasaegsete pallimängukonstruktsioonide soetamist ja valla poolt lisaks uuendasime nii Palade kui Suuremõisa spordihoonete põrandate lakki koos uute pallimängureeglistiku joonestustega.

Sarve ja Tubala küla said endale pakendijäätmemajad. Nende ehitamist rahastas KIK.

Aktiivset külakoostööd on üles näidanud mitmed uued piirkonnad, nagu näiteks Tubala piirkond. Pea aastaringse kultuuritegevusega vanade traditsioonide elluärataja ning uute algataja on Soera Talumuuseum eesotsas oma aktiivse perenaise Õie Laksbergiga. PRIA rahastuse toel läheb järgmisel aasta Soeras pukktuuliku ehituseks.

Kevadine valla isetegevuslaste kontsert Hellamaa rannas oli jätkuvaks kinnituseks, et Pühalepa valla elanik hindab kõrgelt oma kodukohta. Uhkusega kannavad valla rahvarõivaid ja esindavad koduvalda kultuurikandjatena kõikjal, kus aga võimalik. Esinejate hulk ja kavade keerukus näitab kindlat soovi ja jätkuvat huvi olla kohaliku kultuurielu keskmes.

Üle mitme aasta suutsime talvel lumetõrjetöödelt kokkuhoitud rahaga valla kolm teed korda teha. Maakomisjoni ning volikogu rekonstrueeritavate teede otsustusvalikul sai määravaks, kus on elanikke rohkem, teeolukord kehvem, liikluskoormus suurem ja kohalik kogukond on ennastsalgavalt panustanud vajalikesse ettevalmistustöödesse. Lisaks said veel teostatud mõningad avariilised kiireloomulised teetööd.

Valla kruusateede olukord vajab aga tunduvalt suuremaid investeeringuid. Riigipoolne toetus teede korrashoidu on pea 6-kordselt vähenenud, võrreldes 3-4 aasta tagusega. Vaatamata rahaliste võimaluste nappusele soovime jätkata kruusateede remonte.

Oktoobris tähistasime Pühalepa valla taastamise 20. aastapäeva. Senised arengud Pühalepa valla iseotsustuses on olnud igati arenguid tagavad ja stabiilsed. Stabiilne selles mõttes, et ise otsustades oma arengute ja vajaduste rahuldamise üle pole me kaotanud reaalsustaju. Oleme käitunud läbi nende aastate kaine maamehemõistusega ja hoidnud kõikide volikogu ning vallavalitsuse koosseisudega valda kindlalt kursil, mille eesmärgiks on vallaelanike elukeskkonna parendamine ja teenuste parem ning soodsaim kättesaadavus. Valla arengus ei ole toimunud järske suunamuutusi. Kõige kuumemate ja emotsionaalsemate vaidluste tulemusena on emotsionaalne valik jäänud teisele kohale. Võitnud on ikka ja jälle selge ja arusaadav ratsionaalne seisukoht.

Soovin Pühalepa Vallavalitsuse nimel Sulle, hea vallakodanik, rahulikke jõulupühi ja edukat uut aastat.