Käesoleva aasta üksteist kuud meenuvad eelkõige positiivsetena.

Eelmisel õppeaastal lõpetasid kooli kolme eriala õppijad ja sügisel asus kaheksasse õppegruppi õppima 122 uut õppurit, kellest 60% hiidlasi.

Koolipere on kõigi aegade suurim -- üle 250 õppija, ning seega on ka kooli eelarve käesoleval aastal natuke varasemast toekam. Koolis valitseb rahulik ning töine meeleolu.

Mis olid suurimad kordaminekud?

Kõige olulisemad arengud on toimunud ehitiste restaureerimise eriala õppega. Valdkonna kolm erialaõpetajat õpivad pedagoogikakursustel, õpetajate Heiki Mürgi ja Kristi Ristmägi eestvedamisel ning koostöös Pühalepa Vallavalitsusega loodi uus praktikabaas -- Päheli talukompleks. Esmakordselt toimus õppekavarühma põhjalik välishindamine. Hindamiskomisjoni arvates on restaureerimise õpe jätkusuutlik: hindamiskomisjon tegi ettepaneku anda akrediteering kolmeks aastaks. Osalesime Eesti Maaülikooli kaudu ettevõtjate ja kooli koostööd toetavas rahvusvahelises projektis Enwolve . Projekti raames toimusid restaureerimise ettevõtjate ja partneritega arutelud õppekava ja praktikavõimaluste arengu teemal. Saadi osa Iiri ja Soome sarnastest kogemustest.

Väikesadama spetsialisti eriala vastu oli suur huvi: sügisel alustas 26 õppurit. Kool sai äsja programmi „Kutse" kaudu lisaraha selle eriala õpetamiseks.

Oleme tänulikud, et ametikooli õpetajate Kristiina Hellströmi, Merje Suitsu ja nende õpilaste hoole ning armastusega tehtud töö tulemusi kooliaias märgiti ära Vabariigi Presidendi kodukaunistamise võistluse auhinnaga.

Rõõmu teeb, et sügisel algas kooli peahoone restaureerimine eesmärgiga muuta hoone energiasäästlikumaks ja õpilaskodu kaasajastamise ettevalmistamine. Mõlemad objektid valmivad kava kohaselt septembriks 2012.

Mis olid raskused?

Veel suve alguses teadsime, et peahoones algab suve jooksul remont, kuid töödega alustati siiski sügisel. Seetõttu oli suveürituste plaan mõnevõrra tagasihoidlikum kui varasematel aastatel. Teisel poolaastal puudus koolil tavapärane riiklik täienduskoolituse tellimus, mis muutis täiskasvanute tööalase koolituse plaane oluliselt tagasihoidlikumaks. Loodusturismi ja keskkonnakaitse erialade uute õppegruppide avamine lükkus edasi, sest soovijaid oli vähe.

Millist infot soovite jagada vallarahvale?

Olete alati oodatud Suuremõisa lossi oma õppimisvajadustega, nõu küsima või nõu andma.

Lossirahvas on kaks aastat tagasi algatanud MTÜ Suuremõisa Loss. Kutsume ühingusse kõiki, keda huvitab lossi käekäik. Ühingus osalemisega on võimalus kujundada lossi olevikku ja tulevikku. Hetkel on plaanis Suuremõisa lossile veebilehe loomine ja tutvustava trükise väljaandmine koostöös Hiiumaa muuseumiga.

Koolil on oma raamatukogu, kuhu olete oodatud, eriti kui vajate meie õppega seotud erialast kirjandust, raamatukogu on avatud tööpäeviti kl 12-16.

Hiiumaa Ametikool soovib pakkuda teenuseid, millest võidavad nii kogukond kui õppijad. Oodatud on kõik algatused ja ideed, millega on võimalik ühendada õppijate koolipraktika ja kogukonna liikmete vajadused.

Algab advendiaeg. Soovin aasta lõpul kõigile valla inimestele ja hiidlastele südamesse soojust, rõõmu ja rahu. Oleme tähelepanelikud, märkame ja toetame abivajajat. Olgu meil andeksandev ja sõbralik hoiak kõigi suhtes. Soovin uueks aastaks jõudu ja ettevõtlikkust - julgeid, häid ideid, lootusi ning nende täitumist.