Ühtlasi on oodatud vabatahtlikud annetused rahvamaja ehituseks, sest praegu oleme ehitajale võlgu veel 600 eurot, mis ootab tasumist. Kuna suurte ehituste tarvis on vaja võtta laenu, siis kaasnevad sellega alati ka intressikulud, mis ei ole väikesed. Ehitustegevus meie elukeskkonna parandamiseks ja kujundamiseks ei ole ühekordne kulutus, see jääb kasutada veel mitmele põlvkonnale peale meid.

Annetajate tänukiri on üleval nimeliselt www.piirsalu.ee . Augusti lõpus pidasime ka tänuürituse rahvamaja avamispeona, kus jagasime tänukirjad annetajatele ja abistajatele. ERILISELT SOOJAD TÄNUSÕNAD KUULUVAD MEIE POOLT EHITAJATELE, eelkõige Ants Lipule.

Head on maailmas palju. Võtame siinkohal kõneks ühe vana diivani, mille annetasid Janika ja Monika Savi oma perega. Seisis see meil aastaid 3 või 5, aga ühel külaskäigul tuli jutuks diivani vana katteriide vahetus uue vastu. Kohe olid Lea ja Heinar Lai nõus leidma võimaluse katteriide hankimiseks! Juba paari päeva pärast ootas valik kangaid meid ees! Muidugi oli siis järgmine mure - kes küll vana diivani lahti lammutab, uue riide välja mõõdab, kunstnikupilguga kujundab ja ka valmis õmbleb? Selleks pakkus oma osavaid käsi Aili Lai, kes mõtles, lõikas, õmbles ja koos abikaasa Hellartiga kokku toksis nagu uue diivani. Mis te arvate, kui palju selleks aega kulus? Mitte nädalatki!!! Soojad tänusõnad teile abi eest!

Teine näide. Piirsalu vana bussipeatus nägi välja väga narmendav ja õnnetu. Maanteeametiga vesteldes selgus, et kui neil raha üle jääb, on võimalik saada meil uus kena bussipaviljon. Lõpuks piisas ühest telefonikõnest ja kokkuleppest, et asi liikuma saada ja oligi meil õigeks ajaks - vihmaperioodiks uus tore katusealune olemas! Aitäh, vallavanem Rein Kruusmaa!

Oktoobris toimusid Piirsalu II Lauatennise Meistrivõistlused. Kahel aastal on meistritiitli võitnud Tagne Kruuspan, isegi raskes võistluses poistega ei ole olnud talle vastast. Korraldajaks olid Kaja Rüütel ning Aino Viilup. Kohtunikuametit on pidanud Lia Mähar, kes alati spordiürituste korraldamisel abiks on. Sel korral arutasime, et võiksime kaks korda aastas lauatenniselahinguid pidada, sest kõik, kes osalevad, naudivad! Nüüd siis peame plaani, kas teha seda veebruaris või märtsis, sest talveperioodil on kõige mõnusam rahvamajas koos aega veeta.

Veebruaris kutsume huvilisi facebooki koolitusele, mis toimub KÜSK projekti kaudu Risti kooli arvutiklassis kahel päeval - 7. ja 21.jaanuaril. Juhendajaks tuleb Kai Krabo, endine Risti valla elanik, kes vabatahtlikuna meie projektis kaasa lööb. Piirsalu külale loodi oma facebooki konto, olete oodatud seal kõik mõtteid ja toredaid fotosid vahetama ning uusi tegevusi algatama. Koolitusele ootame inimesi, kes soovivad sarnases tegevuses aktiivselt kaasa lüüa, aga ka oma kaugemal asuvate sõprade-tuttavatega suhelda.

Loodetavasti saab tulevikus külade infot sealtkaudu levitada, sest igal ühel on omad ja harjumuspärased võimalused, mida kasutatakse - kes vajab infostendi, kes saab meili, kellel on abi naabrist, kelleni jõuab info kodulehelt. Facebook on üks võimalus.

Piirsalu Küla Selts korrastab oma arengukava 2012- 2020 ja kodulehte veel mitmetes ümarlaudades ning aeg-ajalt anname ka teada oma kodulehel, kaugel ühe või teisega oleme. Samuti on valminud ankeetküsimustik, mille soovime külaelanikele jagada alates 22. detsembrist ja tagasi saada 10.jaanuariks. Siinkohal loodame teie koostöövalmidusele!

Soovime kallist jõulurahu ja ilusaid pühasid ning loodame kohtuda teiega AASTALÕPUPEOL Piirsalu Rahvamajas!