Aasta jooksul on raamatukogus toimunud 4 mininäitust, ligi 30 väljapanekut ja üle kümne ürituse. Kõige tänuväärsem sihtgrupp on lasteaed Vigri lapsed, kellega koos toimub enamik üritusi. Lauka Põhikooli puhul saab kahjuks sageli takistuseks transport. Üritustest võiks esile tuua kindlasti „Kirjaniketuuri", mis jõudis Kõrgessaare Raamatukokku juba teist aastat.

Sel aastal oli Hiiumaa raamatukogutöötajate kokkutulek Kõrgessaare Raamatukogu korraldada .Külastasime meie valla tähtsamaid objekte - Lauka Põhikooli ja käsitöömaja, Lauka saeveskit ning Jahimaja, Kõpu kooli, Kõpu rahvamaja ja loomulikult raamatukogusid ja teeninduspunkte. Koosviibimine lõppes „Hõbekala" kohvikus.

1.augustil täitus Leida Pielbergil 55 tööaastat Kõrgessaare valla raamatukogudes ja kirjapanduna saaks sellest (vähemalt meie vallas) kindlasti bestseller.

Uuel aastal tahame jõuda selleni, et Rikswebi kaudu oleks võimalik teavikuid reserveerida ning tagastustähtaegu pikendada. Tähtajaks tagastamata raamatute eest hakkame nõudma tasu st. raamatute eest, mida pole 60 päeva jooksul tagastatud ega pikendatud. Kõigest täpsemalt aga järgmisel aastal.

Lõpetan Teedy Tüüri aforismiga: Selle järgi, mis meid huvitab ja millele oma aja ning energia pühendame, ilmneb, mis me ise väärt oleme.

Soovin vallarahvale valgeid ja rahulikke jõule ning kustumatut teadmistejanu!


Parimad lugejad 2011

Lapsed Kõrgessares: Anneli Jaanus, Kaija Kokkota, Karmen Tee, Robin Lehtla.
Lapsed Laukal: Kaisa Valner, Rene Otsing, Regina Otsing ja Leene Lilp
Täiskasvanud Kõrgessaares: Ilme Suve,Taivi Rohtvee,Rita Vakker,Virve Padu.
Täiskasvanud Laukal: Tiina Lilp, Meida Juursalu, Helga Köster, Taimi Sepp, Jüri Usin,
Kõpus: Linda Roosa, Eevi Tšufistova

Enim laenutatud raamatud: Helju Petsi - „Ussikuninganna Egle", „Õnneõiteta sirelid", L.Nuude - „Mati Nuude", G.Marques „Eesti naise õnn" ja kasvavas joones A.Takise „Härrana sündinud" .
Kõige enam laenutatud ajakirjad (üle saja korra) „Kodukiri", „Kodutohter", „Eesti Naine" ja „Tervis Pluss"