Oh seda inimest küll, kunagi pole rahul - küll on lund liiga palju, küll on liiga palju pori, küll on palav ja küll on külm. Mis muud, kui tuleb tõdeda - Homo sapiens pole kunagi sellega rahul, mis olemas, ikka tahaks seda, mis parasjagu puudu. Samas on asju, mis ei sõltu meist - kas või lumi ja selle puudumine.

Siit moraal - pole mõtet tunda rahulolematust asjade üle, mida me muuta ei saa. Hindame vaid oma aega ja vaatame neile asjadele näkku, mis on meie võimuses muuta ja parandada.

On ju jõuluaeg ja kindlasti on ka Sinul aasta jooksul kogunenud tegusid, mis on jäänud tegemata, kas aja puudusel, julguse puudusel või tahtmise puudu-sel. Kui vähegi võimalik, tee need ära - mine ja palu oma hea sõbra käest andeks, kui oled käitunud halvasti. Mine oma toredale naabriperele külla ja võta kaasa külakosti, helista oma vanadele headele tuttavatele ja soovi ilusaid soove. Mine kindlasti külla oma vanematele, sest nad ju ootavad sind!

Need on vaid mõned tagasihoidlikud mõtted, kuid kindlasti toovad hinge-rahu, kui oled mõne hea kavatsuse ellu viinud.

Aasta kõige imelisemal ajal ei taha mõelda negatiivseid mõtteid - parata-matult aga poevad nad mõtteisse. Milline tuleb uus aasta, mis toob endaga kaasa majanduses prognoo-sitav paigalseis, milline käekäik ootab eurot, kuhu tüürib haldusre-form? Ja kuidas lihtne inimene peab selles kõiges toime tulema oma igapäevaeluga.

Tahaks soovida üht väikest jõulusoovi - et kõigil lastel oleksid kõhud täis, riie seljas ja kodus valitseks rahu ja mõistmine!

Imelist jõuluvalgust südametesse, küünlavalgust tubadesse ja hingerahu kodudesse!