Ja riburadapidi astusid püüne peale kõik tegevusringid, kes Kuimetsa rahvamaja oma koduks peavad. Rahvatantsurühm Agnes (juhendaja Tiivi Lepik) seadis tantsusamme teada-tuntud headuses ja ütles, et tahab suvel Soome esinema minna. Lustilised (juhendaja Tiiu Tomei) tore-dates kostüümides pakatasid energiast. Kuimetsa noored rahvatantsijad (juhendaja Anne Pokrovski) peitsid end pihlapuu rüppe ja tegid seda hästi armsalt. Ja i-le pani punkti Kaiu Elurõõm (juhendaja Tiiu Tomei) kaasakiskuva, lustaka mustlastantsuga, milles voogasid värvilised laiad seelikud, kõlisesid ehted ja kõlasid hõiked.

Muidugi andis rahvamaja perenaine Külliki ülevaate viie aasta jooksul tehtust, tänas ringide juhendajaid ja liikmeid. Ja ringid tänasid omakorda Küllikit, mille peale mõtlesin, et just selline vastastikune rahulolu peab ühes hästi toimivas rahvamajas kohe kindlasti olema. Nagu sünnipäeval ikka, kostitati külalisi maitsva tordiga ja tantsusamme said kõik seada varaste hommikutundideni.

Eks viieaastane taasavatud rahvamaja ole kui paras põngerjas, kes vahel tembutab-vembutab, pakub sellega vaheldust meie argiellu, parandab tuju ja teeb üldse olemise paremaks. Seda kinnitasid kõik, keda küsitlesin. Rõõm oli kuulda, et mõned ei jäta selle maja ühelgi sündmusel käimata.

Sestap soovisin maja perenaistele sära silmadesse, särtsu jalgadesse, astuge ikka edasi, tormidele vastu ning õnn ja tervis teil kaasas olgu iga päev!

Saal hüüdis kolm korda rahvamajale elagu ja loodan, et lugejadki mõttes seda teevad.