Kuid miks „Laia maailma"? Kuimetsa noorte segarahvatantsurühm korraldas peo, et pakkuda Kaiu valla elanikele mõnusat õhtupoolikut, kuid saadud piletiraha toetab nende esinemist järgmisel suvel Ungaris. Proovitakse õnne ka teisel pool riigipiiri!

Kuid ega siis külalistel ei lastud terve õhtu istuda. Erich Krieger ja seltskonnatantsud pakkusid jalakeerutust ja lõbusat peotuju kõigile! Isegi rahva poolt poolnaljaga nõutud lapaduu sai ära tantsitud!

Mainimata ei saa ka jätta Kuimetsa noorte legendaarset suksu-tantsu, mis tuleb alati siis, kui peo "ametlik" osa on läbi. Suksu-tantsuga on garanteeritud ka kõige tagasihoidlikumale eestlasele tatsuv jalg ja naerul nägu. Õhtu tipphetkeks oli aga oksjon, kus õnnelikud said tantsurühma grupipildi, tantsijate enda tehtud käsitööd või lausa tantsu koos rühma poiste Jalli ja Oliveriga. Kõige magusam pakkumine oli muidugi võimalus saada rahvatantsijad enda valitud üritusele esinema! Oksjon oli igati kordaläinud ja edukas!

„Eesti muld ja Eesti süda" nii sõnades, muusikas kui ka tantsus läheb igale eestlasele hinge. Nii tänas ka rühm lõpus oma vaatajaid tantsuga, mis tuli otse südamest.

Ma imetlen Kuimetsa noorte segarahvatantsurühma. Neist enamik on koos üles kasvanud, nad teavad üksteist terve elu ning nad on sõbrad, kes hoiavad siiamaani kokku. Nad tantsivad rühmana nagu ehtne tiim, kellel on ühine hingamine ja kokkuhoidmine.

Nad tantsivad koos, sest tantsida on lõbus. Seda on ilus vaadata! Jääme ootama nende järgmisi esinemisi, sest usun, et üritusi, kuhu neid soovitakse, tuleb aina juurde ja juurde.

Suvel kutsuvad nad end vaatama lausa Ungarisse!