Sumosport on mõeldud kõigile nii väikestele kui suurtele, pikkadele ja lühikestele, peenikestele ja paksudele. Lisaks jõule läheb vaja kavalust, kiirust, osavust ja head tehnikat. Sumos on igaühel võimalik ennast tõestada, näidata oma tugevust ja olla iidol väiksematele.

Sumo ei ole ainult sport, see on ka kultuur, kus on tähtsal kohal austus vastase suhtes, viisakas käitumine ja suhtlusringkond, kus sõprus on tähtsal kohal. K&F Sumokool pakub sulle selleks kõiki võimalusi: treenida ja õppida sumot oma ala spetsidelt, olla sõber, reisida maailmas sporti tehes ja miks mitte käia meie suure Baruto jälgedes. Sumovõistlus .K&F Torma Sumo. osutus väga populaarseks. Alljärgnevalt toome ära võistluste tulemused.

Vastavalt oma kaalule ja vanusele jagunevad võistlejad kaalukategooriatesse. Kõige väiksemate ja kergemate tüdrukute hulgas võitis Liisa Vasenko Karol Pikhofi ja Keirin Jakobsoni ees.

Järgmises vanuseklassis saavutas esikoha Kerli Popov, talle järgnesid Liis Urvik, Laura Liis Määrits ja Maris Kuhlbach. Suurte tüdrukute võistluse võitis Enelin Leichter Veronika Maasiku ja Luisa Lausvee ees.

Kõige väiksemate poiste hulgas võitis kõik oma vastased Kert Pärn ja saavutas esikoha. Talle järgnesid Holger Laul, Kaarel Välb ja Silver Tammsalu. Järgmises poiste kaalus võitis kulla Raiki Luik, talle järgnesid Kris Urvik, Erki Urvik, Rainer Pikhoff ja Kaupo Pikhof.

Nooremate poiste raskekaalus võidutses Rain Lõhmus, kellele järgnesid Marten Lausvee, Robert Pikhof, Jarno Nukka ja Markus Kuhlbach. Kõige suuremate poiste võitja oli Ralf Robert Luik, Tagnar Eriksoni, Kalju Höövelsoni ja Martin Maasiku ees.

Poistele toimus ka absoluutkategooria võistlus, mis tähendab seda, et kõik olenemata kaalust ja vanusest võistlevad koos. Absoluutkategooria võitis Rain Lõhmus Kalju Höövelsoni, Tagnar Eriksoni ja Ralf Robert Luige ees. Torma kooli õpilased paistavad silma suure huvi ja tööka suhtumisega nii sumotreeningutel kui ka võistlustel. Helge tulevik sumos võib oodata ees nii mõndagi Torma meest, ainult ise tuleb tahta ja pingutada! Kõik, kes soovivad meie treeningutega liituda, on oodatud! Kes soovib rohkem teada K&F Sumokoolist, siis meie kodulehekülje aadress on www.kfsumokool.com.
_________________________

Laste arvamusi sumost

Veronika: Treenerid on lahedad, mulle väga meeldib, tunnen end seal hästi ja loodan et saan ka varsti reisida.

Ralf Robert: Läksin algul lihtsalt vaatama, praegu meeldib kõik, treener on mõnus..

Liisa: Seal on huvitav, mulle meeldib, sain uusi sõpru.

Kris: Tahtsin teada, mis elu elab Baruto, saan jõudu proovida endast suurematega.

Kert: Sumo meeldib, õpin uusi trikke, saan tugevamatega jõudu proovida.

Erki: Raske on vait olla, muidu meeldib.

Tagnar: Vait peab olema ja tähelepanelik, aga muidu meeldib mulle väga, eriti treeneriga jõudu proovida ja veel inglise keeles suhelda.

Laura-Liis: Meeldib jõudu proovida, mängida.

Raikki: Oleks võinud juba varem tulla, uhke tunne oli, kui medali sain.

Tänan teid, treenerid Kairi Kuur ja Fausto Gobbi, meeldiva koostöö eest. Samuti lapsevanemaid, kes käisid võistlust vaatamas ja kaasa elamas.