Suurel ekraanil vaheldunud slaididena valla ajalugu kajastavaid fotosid vaadates kuulati kohvilaudades esmalt Halliste esimese vallavanema Väino Kanguri meenutusi ja mõtteid alates valla moodustamisest 11. juulil 1991. Praegune vallavalitsuse liige Kangur rõhutas, et vald aitab nüüdki külaelu vedada, jätkugu inimestel vaid teha tahtmist. Ta soovis, et kohalikud tõmbekeskused säilitaksid oma näo ka võimaliku tulevase suure ühisvalla koosseisus.

Vallavolikogu tegevust tutvustas selle praegune esimees Rein Tarkus. Ta ütles, et piiratud võimaluste juures püüab volikogu oma otsustes jõuda mõistlike kompromissideni. Kõneleja märkis, et vaatamata rahva vähesusele on kultuurielu Halliste vallas üsna aktiivne. Ta soovis kohalikule kogukonnale jõudu ja tahet ühte hoida edaspidigi.

Regionaalpoliitikast ja haldusreformist kõnelnud vallavanem Andres Rõigas tõdes, et seadused on täna selgemad kui kahekümne aasta eest - vald teab, mida tegema peab. Rahvaarv on tema sõnul Halliste vallas alates 2005. aastast püsinud stabiilsena, mida soodustavad heas korras kool ja ühendusteed. Vallas on välja kujunenud optimaalne allasutuste võrgustik. Nagu eelkõnelejad, tõstis Rõigaski esile Uue-Kariste piirkonna kultuurilist aktiivsust ja tugevaid traditsioone.

Vallavanema initsiatiivil jätkus õhtu mõttetalgutena, kus kahes töögrupis pandi arengukava täiendamiseks paberile soovid ja arvamused, mida saaksid piirkonna edendamise heaks ära teha inimesed ise ja mida vald. Soovide jada sai pikk: alates mitme kohaliku tee mustkattega katmisest ja Uue-Kariste rahvamaja ning Rimmu külamaja edasisest rekonstrueerimisest kuni kaugtöökeskuse loomise ja internetilevi täiustamiseni välja. Kõik need võttis vallavanem edasiseks läbitöötamiseks kaasa.

Uue-Kariste rahvamaja juhataja Ivi Alp tänas kolme külalist huvitavate ettekannete eest, kinkides igale neist kohalike käsitöönaiste valmistatud padja.